Trest pro Pavla Nedvěda. Za podvody při přestupech dostal osmiměsíční zákaz působení ve fotbale

Bývalý viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd dostal za podvody turínského celku při přestupech hráčů osmiměsíční zákaz působení ve fotbale. Klub navíc přišel v probíhajícím ročníku Serie A o 15 bodů. Informoval o tom italský svaz.

Tento článek je více než rok starý.

Turín (Aktualizováno: 22:08 20. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Nejvyšší trest za falšování přestupového účetnictví dostal někdejší sportovní ředitel Juventusu Fabio Paratici | Foto: Nicoló Campo | Zdroj: Reuters

Spolu s Nedvědem byli potrestáni i další někdejší činovníci „Staré dámy“. Bývalý předseda Andrea Agnelli a bývalý výkonný ředitel Maurizio Arrivabene dostali od sportovního tribunálu dvouletý zákaz činnosti.

Bylo mi ctí stát po tvém boku, rozloučil se Nedvěd s prezidentem Juventusu. Sám v klubu strávil 21 let

Číst článek

Nejvyšší trest za falšování přestupového účetnictví dostal někdejší sportovní ředitel Juventusu Fabio Paratici. Současný funkcionář londýnského Tottenhamu nesmí ve fotbale působit dva a půl roku.

Vedení Juventusu bylo obviněno, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů bralo protiprávní provize a investorům vykazovalo falešné zisky. Stejnému obvinění čelil klub už loni, kdy však byl zproštěn viny.

Provinění odmítal i nyní, v listopadu ale skončila kompletní správní rada včetně Agnelliho nebo bývalého kapitána české reprezentace Nedvěda. Juventus důvod neuvedl, podle médií za tím však bylo právě zapletení do aféry s falšováním účetnictví.

Přísnější tresty

Juventus nakonec dostal od tribunálu přísnější tresty, než pro něj chtěli představitelé svazu. Ti požadovali odečtení devíti bodů a pro dlouholetou oporu klubu Nedvěda distanc na rok a pro Agnelliho na šestnáct měsíců, pro Paraticiho pak na dvacet.

Juventusu před vynesením trestu patřila s 37 body třetí příčka s desetibodovým odstupem na vedoucí Neapol. Po odečtu se propadne na jedenácté místo, se stejným bodovým ziskem jako Boloňa a Empoli.

Klub se proti trestu může odvolat k nejvyššímu sportovnímu soudu při Italském olympijském výboru.

More on Serie A “Plusvalenze Gate” on capital gain violations.

▫️ Deduction of 15 points for Juventus, club can still appeal to CONI Guarantee College.

▫️ 2.5 years inhibition for Fabio Paratici, 2 years for Agnelli and Arrivabene, 8 months for Nedved, 1.4 years for Cherubini.

21:26 – 20. 01. 2023

2423 22771

mim, kac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme