Penalta v 80. minutě přinesla výhru Mostu

Výhra Mostu nad Ostravou 2:1 zakončila osmé kolo fotbalové Gambrinus ligy. Tři body zajistil severočechům proměněnou penaltou v osmdesáté minutě Gašparík. Most se tak v tabulce posunul na jedenácté místo, Baník zůstal devátý. Michal Gašparík se díky důležitému zásahu posunul v tabulce střelců fotbalové ligy s čtyřmi góly na čtvrté místo. Lepší jsou jen ostravský David Střihavka, autor šesti branek, Luboš Pecka z Mladé Boleslavi a slávista Pavel Fořt, kteří se trefili pětkrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Most mívá silné úvody domácích zápasů a hosté na to dnes málem také doplatili. Už v třetí minutě se totiž Severočechům povedl rychlý brejk po levé straně, odkud vyzval Gašparík centrem ke skórování Jendruščáka, ale ten tři metry od branky selhal a mezi tyče nezamířil. Ostravané brzy poznali, že by se jim mohl otevřený způsob hry vymstít, a následovaly hluché minuty, při nichž hosté takřka vyklidili domácí polovinu hřiště a čekali na ránu z milosti. Tu jim sice nezasadil ve slibné pozici Pilař, který v 16. minutě netrefil dobře Pešírovu zpětnou přihrávku, ale hosté posadili Most do sedla sami. V 29. minutě se pokusil po odražených míčích Jendruščák propálit křížnou střelou celou obranu, ale s pomocí Markovy teče míč změnil směr a Raška na něj už nedosáhl.

Ostravu obdržená branka zbrzdila, ale o vývoj utkání se starali především domácí, jejichž kolmé akce po stranách hřiště přiváděly ostravskou defenzivu do úzkých. Kdyby měli Mostečtí jen trochu víc klidu při zakončení, mohli odcházet už v poločase do šaten s jistým náskokem. V 35. minutě si úvodní šanci zrcadlově prohodili Jendruščák s Gašparíkem; slovenský hráč se ocitl před prázdnou brankou, ovšem jeho zbytečně tvrdá rána skončila jen na břevnu. Hosté se snažili i střídáním styl hry Mostu změnit, ale byli pod stálým tlakem. Rychlé a pohledné kombinace neustále vystavovaly Baník do úzkých a jen zbrklost připravovala domácí hráče o další góly v Raškově síti. A nakonec na to také doplatili. Osmnáct minut před koncem totiž zaváhala levá strana, nechala nacentrovat střídajícího Metelku a průbojný Varadi z pěti metrů nekompromisně vyrovnal. Ostravští měli do té chvíli minimum šancí, ale jejich efektivita v té chvíli s domácími ostře kontrastovala. Také Baník si ale vybral slabší chvíle a nakonec na to doplatil: v 78. minutě měl rozhodující gól na noze Slončík, ale na Vaniaka nevyzrál a z protiakce přišlo rozhodnutí. Střídající Mendy se při svém prvním letošním startu protáhl do šestnáctky kolem Čoupka, který ho za dres stáhl k zemi a rozhodčí Jílek nařídil penaltu. Tu dokázal Gašparík na rozdíl od předchozích šancí proměnit a Most mohl slavit tři body.

SIAD Most - Baník Ostrava 2:1 (1:0)

Branky: 29. vlastní Marek, 80. Gašparík z pen. - 72. Varadi.
Rozhodčí: Jílek - Lhoták, Hojsík. ŽK: Pikl - Hoffmann, Magera, Raška. ČK: 88. Magera.
Diváci: 4158.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme