Penguins si opět zahrají finále Stanley Cupu

Čtyři zápasy stačily hokejistům Pittsburghu k vyřazení Caroliny v semifinále Stanley Cupu. Tučňáci vyhráli ve čtvrtém utkání na ledě soupeře 4:1 a stejně jako loni postoupili do finále. Jejich soupeřem bude vítěz série mezi Detroitem a Chicagem. Red Wings vedou 3:1 na zápasy a o svém postupu mohou rozhodnout dnes v noci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Pokud by Detroit postoupil, opakovalo by se loňské finále. Reprízy by se NHL dočkala poprvé od roků 1983 a 1984, kdy se vždy rozhodovalo mezi Edmontonem a New Yorkem Islanders.

Carolina prohrála sérii v play off poprvé od roku 2002. Od té doby totiž Hurricanes byli ve vyřazovací části jen jednou, když v roce 2006 vyhráli Stanleyův pohár.

Domácím vyšel úvod utkání, kdy se už ve druhé minutě prosadil Eric Staal. To by ale také poslední radostný moment pro fanoušky Caroliny. Tučňáci do konce první třetiny skóre otočili, když se trefili Fedotěnko a Talbot. Jeho gól byl z kategorie šťastných. Talbotovu střelu sice zblokoval obránce Hurricanes Babčuk, ale odražený puk přepadl vysokým obloučkem přes lapačku brankáře Warda.

Anton Babčuk byl smutným hrdinou i ve druhé třetině. Po jeho chybě na útočné modré čáře totiž jeli dva na jednoho Crosby a Guerin, který zvýšil na 3:1. V závěrečné části pojistil vítězství a také postup do finále gólem do prázdné branky Adams.

Finále Východní konference - 4. zápas:

Carolina - Pittsburgh 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky: 2. E. Staal - 9. Fedotěnko, 19. Talbot, 33. Guerin, 59. Adams. Střely na branku: 30:21. Diváci: 18.680. Konečný stav série: 0:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme