Pete Sampras vyhrál popáté US Open

Americký tenista Pete Sampras vyhrál popáté v kariéře grandslamový turnaj US Open. Jedenatřicetiletý tenista dnes ve finále zdolal svého krajana a dlouholetého rivala Andre Agassiho ve čtyřech setech 6:3, 6:4, 5:7 a 6:4. Utkání trvalo bezmála tři hodiny a Sampras nastřílel 33 es.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pete Sampras

Pete Sampras | Foto: Gotenis

Sedmnáctý nasazený Pete Sampras vyhrál newyorské US Open poprvé již v devatenácti letech roku 1990 a ve Flushing Meadows triumfoval znovu v letech 1993, 1995-6. Letošní triumf na US Open je jeho rekordním čtrnáctým grandslamovým titulem v kariéře. Před US Open podceňovaný Sampras vyhrál turnaj po více jak dvouleté pauze. Titul naposledy získal ve Wimbledonu 2000.

Beznadějně zaplněný centrkurt Arthura Ashe si vychutnal Samprasovu útočnou hru. Dělový servis a po něm přesné voleje na síti, případně jedovatý forhend. Na druhé straně Agassi neměl svůj den, nezvykle kazil a nedařil se mu return.

Výsledek: Muži: Dvouhra - finále: Sampras (17-USA) - Agassi (6-USA) 6:3, 6:4, 5:7 a 6:4.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme