Petr Čech kvůli bolestem zad asi vynechá přípravný duel v Maroku

Česká fotbalová reprezentace se v přípravném utkání v Maroku bude muset pravděpodobně obejít bez své brankářské jedničky. Petra Čecha totiž od minulého víkendu trápí bolesti zad. Jeho místo v národním týmu by měl zaujmou Martin Vaniak ze Slavie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Petr Čech si záda poranil minulý víkend v ligovém duelu na hřišti Liverpoolu, kdy se v souboji o míč srazil s jedním s protihráčů. Zápas dochytal, ale bolesti se stupňovaly. Trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari s ním proto nemůže počítat do sobotního utkání s Hullem.

Nyní se zdá, že svou brankářskou jedničku bude muset oželet i kouč českého národního týmu Petr Rada. Ten o Čechových potížích věděl už při sestavování nominace, doufal ale, že se zdravotní stav jeho největší hvězdy zlepší. O víkendu se Rada definitivně rozhodne, jestli se Čechovy účasti v přípravném utkání v Maroku vzdá. V tom případě by reprezentační tým doplnil Martin Vaniak ze Slavie.

Petr Čech už národnímu týmu v posledních dvou sezónách kvůli zdravotním potížím chyběl několikrát. Absentoval v posledních dvou kvalifikačních zápasech proti Slovinsku a v San Marinu, počátkem loňského roku chyběl také v přátelském duelu v Dánsku, koncem roku 2007 nechytal ani v závěru kvalifikace ME proti Slovensku a na Kypru.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme