Philadelphia a San José si zahrají semifinále Stanley Cupu

Hokejisté Philadelphie a San José doplnili Tampu a Calgary v semifinále Stanley Cupu. Letci zvítězili v semifinále Východní konference zámořské NHL v Torontu 3:2 v prodloužení a celou sérii vyhráli 4:2. San José si na Západě poradilo s Coloradem na jeho ledě 3:1 a celou sérii získalo poměrem 4:2. O postup do finále Stanley Cupu tak budou bojovat Tampa proti Philadelphii a San José proti Calgary.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Stanley Cupu

logo Stanley Cupu | Foto: Miroslav Konvalina

Žraloci vedli na zápasy už 3:0, ale o svém postupu rozhodli až v šestém utkání na ledě Colorada. San José vstřelilo během jedenácti minut druhé třetiny tři góly, na které odpověděl za domácí pouze Milan Hejduk brankou v přesilovce ve 38. minutě. V závěrečné části hry se sice Laviny snažily o vyrovnání, ale Žraloci se o postup připravit nenechali. Do finále Západní konference se probojovali poprvé ve své historii a přes Colorado postoupili na třetí pokus. Avalanche nepomohl ani návrat útočníka Paula Karyii, který nehrál měsíc kvůli zranění kotníku. San José se o postup do finále Stanley Cupu utká s Calgary. Z českých hokejistů figuruje na soupisce obou týmů pouze brankář Flames Roman Turek, který však dělá náhradníka Finovi Kiprusoffovi.

Philadelphia si zahraje finále Východní konference počtrnácté v historii klubu. V šestém duelu porazila Toronto na jeho ledě 3:2 v prodloužení a na zápasy vyhrála 4:2. V osmé minutě nastaveného času rozhodl o postupu Flyers Jeremy Roenick, který se v zápase trefil dvakrát. Úvodní třetina se Letcům vydařila a zásluhou Slováka Somíka a právě Roenicka se dostali do dvoubrankového vedení. V dalším průběhu utkání ale na gólmana Belfoura vyslali jen sedm střel. O vedení přišla Philadelphia v závěrečné dvacetiminutovce, kdy skóroval český obránce Karel Pilař a kapitán Toronta Mats Sundin. Další branky se ale domácí diváci nedočkali a na řadu přišlo prodloužení. V jeho osmé minutě ukončil celou sérii Roenick. Flyers se ve finále Východní konference utkají s Tampou. Také v této sérii se představí pouze jediný Čech - v dresu Blesků hraje obránce Pavel Kubina.

Semifinále Východní konference:

Toronto - Philadelphia 2:3 v prodl. (0:2, 0:0, 2:0 - 0:1)

Branky: 50. Pilař, 56. Sundin - 16. a 68. Roenick, 10. Somík
Střely na branku: 36:25
Diváci: 19.625
Výsledky předchozích zápasů: 1:3, 1:2, 4:1, 3:1, 2:7
Konečný stav série: 2:4

Semifinále Západní konference:

Colorado - San Jose 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)

Branky: 38. Hejduk - 2. Damphousse, 29. Goc, 33. Cheechoo
Střely na branku: 29:33
Diváci: 18.007
Výsledky předchozích zápasů: 2:5, 1:4, 0:1, 1:0 v prodl., 2:1 v prodl.
Konečný stav série: 2:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme