Philadelphie srovnala finále Východu NHL na 1:1

Hokejisté Philadelphie vyrovnali stav finálové série Východní konference NHL na 1:1, když porazili Tampu Bay na jejím ledě vysoko 6:2. Hráči vítězného týmu začali druhé utkání série ve velkém stylu. Už ve druhé minutě vedli po gólu Johna LeClaira.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Stanley Cupu

logo Stanley Cupu | Foto: Miroslav Konvalina

V deváté minutě využil přesilovku Mark Recchi. Ve 12. minutě navíc při vlastním oslabení udeřil Sami Kapanen a Philadelphie vedla už 3:0. Flyers pokračovali v ofenzivní smršti i po přestávce. Nejprve vyhnala z domácí branky Nikolaje Chabibulina, který inkasoval čtyřikrát z dvanácti střel, a pak navýšila své vedení na 5:0. Ve třetí třetině přidala další gól, než dovolila domácím kosmetickou úpravu výsledku.

Tampa Bay, která ztratila první zápas po osmi výhrách, si žádné větší potíže nepřipouští. Důležitý je podle elitního střelce Lightning Martina St.Louise stav v sérii a ten je nerozhodný 1:1: "Není důvod, abychom byli nějak psychicky nalomeni. Byl to jen jeden zápas."

Výsledek:

Východní konference:

Tampa Bay - Philadelphia 2:6 (0:3, 0:2, 2:1)
Branky: 51. Fedotěnko, 58. St.Louis - 2. LeClair, 9. Recchi, 12. Kapanen, 27. Malachov, 40. Handzuš, 44. Timander. Střely na branku: 31:29. Diváci: 21.314. Výsledek předcházejícího zápasu: 3:1. Stav série: 1:1.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme