Pittsburgh ovládl úvodní duel

V prvním finálovém zápase Východní konference kanadsko-americké hokejové NHL se radoval Pittsburgh. Tučňáci porazili Philadelphii 4:2 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

V duelu byl vidět i český útočník Petr Sýkora v dresu Penguins, který vstřelil první gól utkání. Největší hvězdou střetnutí byl ruský střelec Jevgenij Malkin, vsítil dvě branky a u jedné asistoval. Se třemi získanými kanadskými body se propracoval do čela bodování play off. Flyers potvrdili, že se jím úvodní utkání sérií nedaří, z dosavadních třech nevyhráli ani v jednom. Naopak Tučňáci potvrdili neporazitelnost v play off na domácím ledě, která činí už šest zápasů. V součtu s duely ze závěru základní části nebyla jejich Mellon Aréna dobitá už čtrnáctkrát v řadě. Další střetnutí je na programu v neděli.

Výsledek - Semifinále play off hokejové NHL: Východní konference - 1. zápas: Pittsburgh - Philadelphia 4:2 (3:2, 1:0, 0:0) Branky: 20. a 25. Malkin, 7. Sýkora, 15. Crosby - 9. a 13. M. Richards. Střely na branku: 21:28. Diváci: 17.132. Stav série: 1:0.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme