Pittsburgh si zahraje finále Východní konference

Hokejisté Pittsburghu postoupili do semifinále Stanley Cupu. V rozhodujícím sedmém utkání vyhráli na ledě Washingtonu 6:2 a celou sérii získali poměrem 4:3. Třemi body se na vítězství Tučňáků podílel útočník Sidney Crosby, který dva góly dal a na další přihrál. O účast ve finále se Pittsburgh utká s vítězem série mezi Bostonem a Carolinou. Sedmý duel se hraje v noci v Bostonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sidney Crosby a Alex Ovečkin

Sidney Crosby a Alex Ovečkin | Zdroj: ČTK

Penguins opět potvrdili, že Capitals jsou jejich oblíbeným soupeřem v play off. Z osmi odehraných sérii proti Washingtonu uspěli posedmé, čtyřikrát navíc dokázali postoupit i přes nepříznivé skóre 0:2 na zápasy.

Třináctka se tentokrát ukázala být nešťastnou pro Capitals, protože právě ve 13. minutě dal Pittsburgh dva góly. Během osmi sekund se trefili Crosby a Adams. Navíc hned v úvodu druhé třetiny přidali během dvou minut další dvě branky Gurein a Letang. Do branky Washingtonu tak místo Semjona Varlamova šel Jose Theodore. Ten kapituloval v 32. minutě po střele Jordana Staala, který zvýšil už na 5:0.

Až za tohoto stavu se prvního gólu dočkali také domácí, když skóroval Ovečkin. Ruský střelec mohl dát gól už ve čtvrté minutě, ale jeho sólový únik zlikvidoval ještě za bezbrankového stavu brankář Marc-Andre Fleury. Ovečkin nasbíral v sérii 14 kanadských bodů, což se od roku 1995 ještě nikomu jinému nepodařilo. O jeden bod méně si připsal Crosby, který ve 43. minutě opět zvýšil na pětibrankový rozdíl. Na konečných 2:6 z pohledu domácích uzavřel ve 47. minutě Laich po přihrávce Tomáše Fleischmanna.

"Byli jsme překvapení, jak snadno jsme vítězství dosáhli," komentoval jednoznačný průběh zápasu útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin.

"Byla to skvělá série, které se věnovala velká pozornost. Oba jsme se snažili odvést pro tým maximum," komentoval osobní statistiky Crosby, který při závěrečném podávání rukou prohodil s Ovečkinem ve středovém kruhu pár slov.

"Popřál jsem mu hodně štěstí a aby vyhráli Stanleyův pohár," prozradil Ovečkin.

2. kolo play off NHL:

Washington - Pittsburgh 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)

Branky: 39. Ovečkin, 47. Laich (Fleischmann) - 13. a 43. Crosby, 13. Adams, 21. Guerin, 23. Letang, 32. J. Staal. Střely na branku: 21:30. Diváci: 18.277. Konečný stav série: 3:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme