Play-off: Pardubice a Zlín ve vedení 1:0

Domácí týmy byly stoprocentní v prvních zápasech čtvrtfinále play-off hokejové Tipsport extraligy. Hráči zlínského Hamé porazili Třinec 4:1, a Pardubice si poradily s Plzní 6:3, přestože po první třetině prohrávaly 1:2. V úterý pokračují obě série druhými zápasy, znovu na ledě lépe postavených týmů po základní části.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pce-plzeň buly.jpg

pce-plzeň buly.jpg | Foto: Miroslav Janovský

Západočeši přijeli do Pardubic s taktikou ubránit očekávaný úvodní tlak a naopak zaměstnávat domácí obranu rychlými brejky. Hned v úvodu našlápl k úniku plzeňský Vostřák, ale brankář Svoboda jeho úmysl vystihl, za chvíli nebezpečně pálil obránce Jindřich. Hosté však Pardubickým sami nabídli šanci svojí nedisciplinovaností. V rozmezí pouhých sedmi sekund putovali na trestnou lavici Důras s Výborným a navíc k nim přisedl s osobním desetiminutovým trestem za protesty kapitán týmu Michal Straka. Domácím trvalo přesně šest vteřin, než využili početní výhodu v pěti proti třem. Dopita vyhrál buly a zadák Michal Sýkora prostřelil Málkův kryt. Jenomže pak nejprve se při přečíslení dvou na jednoho trefil po ledě obránce Cartelli a vzápětí nachytal Svobodu z dálky Špaňhel. Domácí byli viditelně otřeseni a do přestávky se nezmohli na kloudnou akci, z kabin se však vrátilo úplně jiné mužstvo; agresivní, s tahem na branku a zejména hladové po gólech.

Brzy po zahájení prostřední třetiny neudržel Málek střelu zkušeného Blažka a bylo vyrovnáno, o pár chvil později našel Duben při přesilovce chytrou přihrávkou před brankou úplně volného Pišteka a domácí fanoušci slavili potřetí. Na začátku závěrečného dějství pykal na lavici hanby Paroulek, když Dopita nabídl puk Průchovi před zcela odkrytou branku hostí a čtvrtý úspěch byl na světě. Plzeňská soustředěnost se rozplynula, naopak natěšení domácí koncertovali a důležité úvodní vítězství ještě zvýraznili. Na svědomí to měli opět Dopita s Průchou. Dvořákův gól na druhé straně a Čáslavova střela do prázdné branky při power play hostí přinesly už jen kosmetickou úpravu výsledku.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 6:3 (1:2, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. M. Sýkora (Dopita), 23. T. Blažek (Dopita, Průcha), 25. Pištek (Duben, Lubina), 42. Průcha (Dopita), 46. Průcha (Dopita, M. Sýkora), 59. Čáslava (T. Divíšek) - 14. Cartelli (J. Straka), 15. Špaňhel (Dobroň), 56. M. Dvořák (Kracík).
Rozhodčí: Husička, Minář - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:8, navíc Michal Straka (Plzeň) 10 min. Využití: 3:0.
Diváci: 8475.
Stav série: 1:0.

Třineckým hokejistům k ukončení série nezdarů z konce základní části nepomohl ve Zlíně ani návrat uzdraveného kapitána Krále do sestavy. Zlínský počáteční nápor totiž umocnily přesilové hry a úsek v rozmezí 93 vteřin, kdy na trestné lavici seděli společně Pletka a Vítek. Potrestal je Macholda přesnou střelou od modré. Stejný hráč překonal nejistého Lakosila i v další početní výhodě a do třinecké branky putoval jeho náhradník Vojtek. Ani on však s čistým štítem dlouho nevydřel, neboť i jeho překonal zlínský bek od modré. Tentokráte Blaťák. Dostatečný náskok domácích a skutečnost, že již za čtyřiadvacet hodin čekala oba týmy první odveta, poznamenala další průběh zápasu.

Na hře Severomoravanů přesto bylo vidět, že chtějí vstřelit alespoň jeden čestný gól. Poté, co neuspěl Melenovský ani Jančařík, měli hosté velkou příležitost při více než minutové hře pěti proti třem. Místo snížení ale opět inkasovali. Po chybě při rozehrávce na modré se řítil na Vojtka Blaťák, kterého podrazil Jančařík. Výsledkem bylo trestné střílení, při němž Hamrlík nezaváhal. Třinec se však nakonec branky dočkal a Martynek tak zkazil oslavenci Murínovi blížící se desáté čisté konto této sezony.

Hamé Zlín - Oceláři Třinec 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Macholda (Tesařík, M. Hlinka), 7. Macholda (M. Hlinka), 10. Blaťák (Veselý, Leška), 49. Hamrlík z trest. střílení - 57. Martynek.
Rozhodčí: Homola, Nečas - Bláha, Charvát. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 5765.
Stav série: 1:0.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme