Plošinář Lukáš Dryml potvrdil na Markétě dobrou formu

Australan Jason Crump vyhrál šestý závod Grand prix na ploché dráze v Praze. Stadión na Markétě svědčil i Lukáši Drymlovi, který potvrdil svou aktuální formu a dojel v semifinále - celkově mu patří osmá příčka. Na divokou kartu startující jeho bratr Aleš a sedmatřicetiletý Bohumil Dryml se nedostali mezi nejlepší šestnáctku, když neprošli hustým sítem rozřazovacích jízd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plochá dráha

plochá dráha | Foto: Alexandra Mlejnková

Ve finále Crump zvítězil jasně způsobem start- cíl. Sullivanovi body pomohly, aby se dotáhl v celkovém pořadí na prvního Švéda Tonyho Rickardssona. Oba vedou se shodným ziskem 112 bodů. Českým závodníkům se nedařilo jen v úvodu. Aleš Dryml i Brhel se mezi elitní šestnáctku nedostali a Lukáš Dryml ve dvou úvodních večerních startech neuspěl. Poprvé kvůli prasklému řetězu vůbec nedojel a ve své druhé jízdě byl poslední. Jenže později přišly velké chvíle pardubického mladíka, který v rozhodujícím souboji o postup do semifinále porazil po odvážné jízdě jak mistra světa Rickardssona, tak i Tomasze Golloba, který k velkému smutku tisíce polských fandů nepostoupil mezi nejlepší, stejně jako jeho tři krajané. V semifinále sice Lukáš Dryml na soupeře už nestačil, ale i tak se postaral o nejlepší český výsledek v pražském závodě od pátého místa Antonína Kaspera z roku 1999.

Výsledky:

1. Crump (Austr.) 25 bodů
2. Hancock (USA) 20
3. Sullivan (Austr.) 18
4. Rickardsson (Švéd.)
5. Hamill (USA) a Loram (Brit.) oba 13
7. Adams (Austr.) a L. Dryml (ČR) oba 11.

Průběžné pořadí Grand Prix po šestém z 10 závodů:

1. Sullivan a Rickardsson oba 112 bodů
3. Crump 95
4. Gollob (Pol.) a Adams oba 79
6. Loram (Brit.) 78
... 10. L. Dryml 50.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme