Plzeň nepustila Pardubice do semifinále a srovnala stav série na 3:3

Hokejisté Plzně si ve čtvrtfinále play off České pojišťovny proti Pardubicím vynutili sedmé utkání. Na domácím ledě totiž svého soupeře porazili 3:1 a srovnali stav série na 3:3 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga - Play Off

O2 Extraliga - Play Off | Foto: O2 ELH

Oba týmy před zápasem přivítaly některé absentující hráče. Do sestavy hostů se vrátil střelec Starý, za domácí opět nastoupil jeden z klíčových mužů týmu Tomáš Vlasák. Z prvoligového Berouna navíc přijel podpořit defenzívu Jaroslav Nedvěd.

Domácí dali v úvodu utkání Pardubicím možnost zahrát si 45 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovku, když v oslabení špatně střídali. Východočeši z ní ale vytěžili pouze několik nebezpečných střel bez gólového efektu. Zasloužil se o to především výborný plzeňský brankář Chábera. Převahy dvou hráčů v poli se dočkali na 17 vteřin i domácí, když se na trestnou lavici posadili postupně Cetkovský a Tvrdík. Osm vteřin po návratu prvního hříšníka se Plzeňští mohli poprvé v zápase radovat. Po kombinaci prvního útoku zakončil tvrdou ranou do levého horního rohu pardubické branky Vostřák. V druhé půli první třetiny tlak hostů výrazně zesílil, ale Pivko, Somík ani Tomas své šance nevyužili.

Druhou část hry zahájili pokračující přesilovkou Východočeši a vysoké tempo si udrželi i ve hře pěti proti pěti. Na plzeňskou branku mířilo několik nebezpečných střel, jistý Chábera ale vyrovnání zabránil. V polovině zápasu prolomili domácí Pardubický tlak nejlépe jak mohli - gólem. Ihned po vhazování vypustil Adamský nepříliš prudkou střelu zápěstím, kterou ale pardubický brankář Lašák přes klubko hráčů před sebou neviděl. Gól domácí evidentně povzbudil a zvýšená aktivita vedla ke dvěma přesilovkám korunovaným třetím gólem z hole Vostřáka.

Snahu Pardubic o korigování výsledku komplikovala častá vyloučení. Čisté konto sebral Cháberovi až v 54. minutě Koukal. Závěr utkání pak poznamenal ostrý faul Čáslavy na domácího Straku, po němž se strhla hromadná bitka. Sudí Milan Minář a Pavel Mikula rozdali i díky ní celkem 221 trestných minut. Čáslava za svůj likvidační atak dostal trest ve hře, stejně tak Matějovský s Cetkovským za vzájemnou bitku. Do rozhodujícího nedělního zápasu v Pardubicích tak ani jeden z této trojice nezasáhne.

Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) Branky a nahrávky: 8. Vostřák (M. Straka), 30. Adamský (Tomas), 34. Vostřák (M. Straka, Vlasák) - 54. Koukal (Kolář I). Rozhodčí: Mikula, Minář - J. Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:9, navíc Adamský, J. Nedvěd, Matějovský všichni 5 min. a do konce utkání - Kolář I 10 min., Čáslava, Cetkovský, Snopek, Píša všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7389. Stav série: 3:3.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme