Po Francii balí kufry další favorit - Argentina

Světový šampionát ve fotbale zažil po včerejším vyřazení Francouzů další šok. S Japonskem a Koreou se loučí Argentina, odborníky považovaná za největšího favorita turnaje. Jihoameričané totiž ve skupině F jen remizovali se Švédskem 1:1, když k postupu do osmifinále potřebovali nutně vyhrát. V dalším zápase stačilo Angličanům uhrát proti Nigérii remízu. To se jim nakonec podařilo, i když diváci za celých devadesát minut gól neviděli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zklamaný argentinský fanoušek

zklamaný argentinský fanoušek | Zdroj: ČTK

Argentinci měli v zápase se Švédskem sice více ze hry, ale k vytouženému gólu jejich šance nevedly. Ta první se zrodila ve 13. minutě, kdy Zanetti posadil ideálně míč na hlavu Sorina, ale jeho hlavičku švédský brankář Hedman vyrazil. Po půlhodině trefil jen boční síť branky Claudio Lopéz. Za zmínku v prvním poločase pak stojí ještě červená karta, kterou rozhodčí Bujsaim udělil na hráčské lavičce sedícímu Argentinci Caniggiovi. Druhá část utkání přinesla více šancí na obou stranách. V 53. minutě mířil vedle znovu Argentinec Sorin. O šest minut později se už stav měnil, ovšem na druhé straně. K přímému kopu se postavil Anders Svensson a nedal Cavallerovi šanci. Argentina pak vrhla všechny síly do útočení, ale jejich snaha proti pevné obranné zdi Švédů byla bezzubá. V 83. minutě Aimarův pokus vykopl z brankové čáry Jakobsson, a tak se Jihoameričané dočkali až o pět minut později. Jonsson srazil pronikajícího Ortegu a sám postižený kopal penaltu. Hedman jeho střelu z pokutového kopu sice chytil, ale dorážku Craspa už ne. Závěrečný zoufalý tlak Argentinců gól nepřinesl a tak se z postupu do osmifinále radovali Švédové. Argentina balí kufry.

Ve druhém zápase skupiny F se čekalo vítězství Anglie. Evropané byli sice v duelu s Nigerijci aktivnější, ale branku vstřelit nedokázali. Scholes nastřelil v prvním poločase tyč, jinak ale Angličané postrádali jiskru zdobící je v duelu s Argentinou.

Skupina F:

Švédsko - Argentina 1:1 (0:0) 59. Anders Svensson - 88. Crespo

Nigérie - Anglie 0:0

Konečná tabulka:

1. Švédsko 3 1 2 0 4:3 5

2. Anglie 3 1 2 0 2:1 5

3. Argentina 3 1 1 1 2:2 4

4. Nigérie 3 0 1 2 1:3 1

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme