Po sedmi zápasech Liberec opět naplno bodoval

Hokejisté Liberce ukončili sedmizápasové čekání na tříbodové vítězství. V dohrávaném utkání šestého extraligového kola porazili Pardubice 3:1. Předchozí výhry dosáhli Severočeši už ve druhém kole, kdy doma porazili Spartu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Pardubičtí se na severu Čech představili opět bez nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezony Mikesky a obránce Novotného. Téměř šest tisíc diváků se očekávaného počátečního náporu domácích dočkalo až od sedmé minuty, kdy byl vyloučen Havíř, jenž nedovoleně zastavil v dobré střelecké příležitosti Víška. Lašákovu pozornost postupně vyzkoušeli Vaic a Procházka, ale slovenský gólman byl pozorný. V desáté minutě mu ale museli pomoci spoluhráči, neboť puk se po Richtrově střele jen odrazil od gólmanova ramene, za brankovou čáru ale nedoputoval.

Velkou šanci dostat se do vedení pak měli hosté, kteří hráli 52 vteřin v pěti proti třem. Na Hniličku však neprošla ani jediná pardubická střela. Zdolávání bránící trojice si vyzkoušeli i Tygři, dokonce o 21 vteřin déle než soupeř, ani oni však gól dát nedokázali. Když poté Klimenta ve 23. minutě obral o puk Cetkovského, ale sám před Lašákem vystřelil vedle, začali se fanoušci obávat, že se stejně jako v neděli branky nedočkají.

Už o minutu později je ale rozjásal Holub, jehož střela od modré prošla nečekaně za Lašákova záda. Z vedení se však domácí neradovali dlouho. Ve 29. minutě totiž potrestal Tvrdík chytrou tečí Snopkova nahození faul libereckého Dernera. Severočeši se snažili ukončit dlouhou sérii bez tříbodového vítězství, s pardubickou obranou a Lašákem si však dlouho nedokázali poradit. A to ani v početní výhodě.

V nervózním závěru, ke kterému přispěl i chybující sudí Blecha pískající svůj první extraligový zápas, se ale domácí přece jen vítězného gólu dočkali. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby prostřelil Lašáka kapitán Novák. Naději na bodový zisk hostům definitivně vzal Vaic.

Bílí Tygři Liberec - Moeller Pardubice 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Holub (V. Novák, Vampola), 56. V. Novák (Vaic, Podkonický), 58. Vaic (V. Novák, Podkonický) - 29. Tvrdík (Snopek, M. Hlinka). Rozhodčí: Blecha - Klein, Dřínovský. Vyloučení: 7:6, navíc Vaic, S. Procházka - Kántor všichni 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5936.

Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Derner, Krstev, Jiří Hanzlík, Nikolov - Vaic, Podkonický, V. Novák - Plodek, Šachl, S. Procházka - Vampola, Rataj, Víšek - Klimenta, Pabiška, Jech. Trenér Paleček.

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Havíř, Kántor, Mudroch, Linhart, Vágner - Mrázek, Blažek, M. Hlinka - Čaloun, Klouda, Kolář - Cetkovský, Rolínek, Lubina - Tvrdík, Koukal, Korhoň. Trenér Martinec.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme