Poborský oblékl dres ve všech zápasech reprezentace

Celkem devětatřicet fotbalistů nastoupilo v deseti zápasech pod vedením Karla Brücknera na trávník v reprezentačních dresech. Patnáct z nich hrálo letos v áčku vůbec poprvé a jediný Karel Poborský nastoupil ve všech deseti zápasech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Poborský

Karel Poborský | Foto: Libor Zavoral

Záložník pražské Sparty a s 82 mezistátními starty nejzkušenější český reprezentant byl devětkrát v základní sestavě. Jen při únorové premiéře s Maďarskem na Kypru začal na lavičce náhradníků a do hry zasáhl až v posledních dvanácti minutách. Jan Koller chyběl poprvé až ve středu v Teplicích a s pěti góly byl letos nejlepším střelcem Brücknerova týmu.

Osmkrát oblékli reprezentační dres Tomáš Ujfaluši, Tomáš Galásek a Jiří Štajner, který však v polovině zápasů nastoupil jen jako náhradník. Nejméně si zahrál Aleš Pikl, který pobyl na hřišti jen 23 minut. Největší produktivitou se vyznamenal Milan Baroš, který za 384 minut na hřišti stihl vstřelit čtyři góly. Po třech zásazích mají na kontě Šmicer s Rosickým, dvakrát se trefil Ujfaluši a po jedné brance přispěli Poborský, Vachoušek, Jankulovski, Fukal, Koloušek a Lokvenc.

Na hřišti se vystřídali čtyři brankáři, třináct obránců, patnáct záložníků a sedm útočníků. Základní sestava by podle nasazení v letošních zápasech měla mít následující podobu: Čech - Johana, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski - Poborský, Galásek, Rosický, Nedvěd - Koller, Šmicer.

Reprezentanti roku 2002:

Karel Poborský, Jan Koller, Tomáš Ujfaluši, Tomáš Galásek, Jiří Štajner, Petr Čech, Petr Johana, Vladimír Šmicer, René Bolf, Tomáš Rosický, Pavel Nedvěd, Milan Baroš, Zdeněk Grygera, Jiří Jarošík, Tomáš Hübschman, Martin Vaniak, Marek Jankulovski, Libor Sionko, Vratislav Lokvenc, Václav Koloušek, Štěpán Vachoušek, Milan Fukal, Martin Jiránek, Pavel Horváth, Antonín Kinský, Miroslav Holeňák, Jiří Novotný, Lukáš Došek, Adam Petrouš, Pavel Mareš, Miroslav Baranek, Tomáš Došek, Richard Dostálek, Antonín Mlejnský, Jan Šimák, Radek Černý, Patrik Gedeon, Michal Kolomazník, Aleš Pikl

Jana Niklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme