Poborský zařídil výhru Sparty

První fotbalová liga má za sebou úvodní utkání nového ligového ročníku. Sparta nakonec potvrdila roli favorita a gólem nové posily Karla Poborského rozhodla o výhře nad Teplicemi 1:0. Severočeši dohrávali navíc od 57. minuty bez vyloučeného Diveckého. První zápas ligy sledovalo na Letné téměř patnáct tisíc fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Sparťané měli od začátku převahu, ale hrozili jen ze standardních situací, které zahrávala především dvojice Poborský - Baranek. Teplice se od úvodu soustředili hlavně na defenzívu. Jejich naděje na bodový zisk držel až do závěru zápasu brankář Tomáš Poštulka. Po přestávce poslal trenér Jarabinský na hřiště místo Pospíšila Tomáše Juna, který ofenzívu Pražanů výrazně oživil. Sparta si vytvořila velký tlak a v 56. minutě se dočkala vedoucího a zároveň vítězného gólu. Zelenka přihrál Junovi, ten prodloužil na Poborského, který si připsal premiérovou trefu v dresu českého vicemistra. Minutu poté viděl Radek Divecký druhou žlutou kartu za faul na Grygeru a musel předčasně do šatny. V 75. minutě se do sítě trefil teplický Verbíř, ale rozhodčí Liba gól po konzultaci s asistentem Petříkem branku neuznal. Sparta se začala bát o výsledek, Teplice si vytvořily tlak, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

Výsledek - 1. kolo:

Sparta Praha - FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 56. Poborský

Rozhodčí: Liba - Amler, Petřík

ŽK: Mareš - Tesařík, Divecký, Horváth

ČK: 57. Divecký

Diváci: 14.803

Sestavy:

Sparta Praha: Špit - Grygera, Hübschman, Novotný, Mareš - Poborský, Jarošík, Lukáš Zelenka (86. Zavadil), Sionko - Baranek (73. Babnič), Pospíšil (46. Jun)

Teplice: Poštulka - Frťala - Lengyel, Gross - Doležal, Voříšek, Horváth, Leitner (87. Skála), Tesařík (57. Kukol) - Divecký, Luděk Zelenka (65. Verbíř)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme