Podobné nabídky se neodmítají

Hala pražské Slavie o víkendu hostí už tradiční Velkou cenu Prahy ve stolním tenise. Jednou z největších hvězd, která se tohoto turnaje účastní je dlouholetá česká jednička Petr Korbel, jehož umění mohli v posledním měsíci obdivovat i diváci v Japonsku, kde se účastnil exhibiční série turnajů Super Circuit League. Nyní si na pár týdnů odskočil domů, aby se na konci měsíce do Země vycházejícího slunce znovu vrátil. A s jakými pocity do České republiky přijel?

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Korbel

Petr Korbel | Foto: TTC Zugbrücke Grenzau

"Samozřejmě s příjemnými, protože jsem hrál dobře. Asi by to bylo trochu jiné, kdyby se člověku nedařilo, ale přesto, že jsme hodně cestovali a změnil se i původní program, tak tím, že se mi dařilo ten čas ubíhal rychleji a dal se zvládnout daleko přijemněji. Zatím jsem maximálně spokojený, po čtyřech turnajích jsem na velmi dobrém třetím místě celkového pořadí. Do konce série chybí ještě patnáct turnajů, ale doufám, že se mi bude dařit i nadále dokážu zůstat takhle nahoře."

Okruh má přívlastek "exhibiční", je to opravdu gentlemanská exhibice, nebo jde o klání, ve kterém nikdo nic nikomu nedaruje?

"Turnaje se dají srovnat s kteroukoli jinou vrcholnou akcí - olympiádou či mistrovstvím světa. Ten přívlastek exhibiční bych vyškrtl, protože každý ví, o co se hraje, a nikdo nikomu ani balónek. I když třeba vede 10:2, tak se to snaží ukončit co nejrychleji, protože je potřeba šetřit síly na další zápasy, protože rozpis je hodně nabitý. Je to opravdu na ostří nože, žádná exhibice"

Kdo vůbec stojí za okruhem Super Circuit League a jakou část nákladů si musíte hradit?

"Všechno financuje pan Ukawa, majitel textilní továrny. Kromě toho, že je schopen zaplatit účast nejlepších hráčů a uspořádat podobnou sérii turnajů, tak si koupil vlastní televizní kanál, který je kódovaný a na kterém se po celý den, přímo nebo ze záznamu vysílají jednotlivé zápasy. Bohužel je ten kanál dostupný pouze v Japonsku, i když už prý pan Ukawa dostal nabídky z Číny a Spojených států. Ale to nikdo nedokáže říci, jestli je nakonec přijme. Co se týče finančních podmínek, tak nám hradí startovné a finanční prémie a o všechno ostatní se musíme starat sami, takže je to hodně profesionální a tvrdý chlebíček."

Jak dlouho jste se rozmýšlel, když jste nabídku zúčastnit se Super Circuit League dostal?

"Nabídka přišla loni v prosinci, kolidovalo to s mým rozhodováním, zda zůstane v německém klubu Zugbrücke Grenzau, ze kterého jsem nakonec odešel. Velkou roli hrály peníze, protože nabídka, která vám umožní zajistit nejen sebe, ale, když se podaří, i celou rodinu na zbytek života se neodmítá. Navíc pro mne bylo úspěchem, že jsem tu nabídku vůbec dostal, protože spousta dalších hráčů ji nedostalo."

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme