Pohár ČMFS: týmy Slavie a Liberce po jasných výhrách postupují

Dohrávky druhého kola Poháru Českomoravského fotbalového svazu dnes přinesly jasná vítězství favoritů. Po včerejším vyřazení Mladé Boleslavi, Příbrami a Žižkova, které vyústilo v odvolání Žižkovského trnéra Grigy, dnes prvoligové celky překvapení nedopustily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Necid  a Michal Fojtík

Tomáš Necid a Michal Fojtík | Zdroj: ČTK

Včerejší zápasy druhého kola poháru ČMFS přinesly tři zaváhání prvoligových favoritů. Vyřazení se nejvíce dotklo pražské Viktorie Žižkov, která dokonce sáhla k odvolání kouče Stanislava Grigy. Podobné zaváhání dnes ani jeden z prvoligových klubů nedopustil a Slávisté i Liberečtí své zápasy s přehledem zvládli.

Úřadující český mistr zavítal na hřiště Rakovníku a místnímu SK naložil pořádný gólový příděl. Přestože se kouč Slavie Karel Jarolím musel obejít bez šestice reprezentantů, vlétli jeho svěřenci na domácí mužstvo s chutí. Už po čtvrt hodině hry se po centru Necida prosadil Toleski a začal tak tučný gólový účet. Během dalších patnácti minut se Slávisté prosadili ještě třikrát, když se dvakrát trefil Marek Jarolím a po sólu přes půl hřiště Šiklič.

Po změně stran přidal Toleski z penalty svou druhou branku, svou první trefu v sešívaném dresu zaznamenal i italský mladík Literi. Brankové hody pak zakončil přesnou střelou z trestného kopu Volešák.

Slavia po jasné výhře 7:0 postupuje do třetího kola, kde se utká s Voticemi.

Liberec na hřišti divizního Penčína-Turnova tak suverénní nebyl, přesto si domů veze jednoznačnou výhru. Tým zpod Ještědu si po celé utkání udržoval převahu s řadou šancí, nedokázal je však efektivně využít. Zejména Nezmar měl dobré příležitosti skórovat, ale trefil pouze břevno a jeho další gólovou střelu vykopli z brankové čáry domácí obránci. V prvním poločase tak diváci gól neviděli.

Liberecké trápení ukončil až v 65. minutě vlastním gólem Selinger, který si po rohu srazil míč do sítě. Definitivní uklidnění přinesl Slovanu po dvouminutách náhradník Smetana, který pak ještě osm minut před koncem upravil skóre utkání na konečných 0:3.

Ve třetím kole čeká Severočechy druholigová Opava

Výsledky dnešních dohrávek 2. kola:

Rakovník - Slavia Praha 0:7 (0:4) Branky: 20. a 30. Jarolím, 14. a 61 z pen. Toleski, 24. Šiklič, 72. Litteri, 87. Volešák.

Pěnčín-Turnov - Liberec 0:3 (0:0) Branky: 67. a 82. Smetana, 65. vlastní Selinger.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme