Pohár FIFA provázely v Německu demonstrace

V úvodních zápasech Poháru FIFA v Německu potvrdili favoriti svou roli. Argentinci přehráli slabší Tunisany 2:1. Reprezentaci Německa, jako hostitelské země Mundialu, ale potrápila Austrálie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstrace ve Frankfurtu

Demonstrace ve Frankfurtu | Foto: David Šťáhlavský | Zdroj: Český rozhlas

Po vyrovnaném 1. poločase (2:2) zlepšenou kombinační hrou zvítězila německá jedenáctka 4:3. Před zahájením zápasu ve Frankfurtu nadMohanem ochromila asi na hodinu dopravu v centru města, přes Mohan, demonstrace asi 1 000 "Ultra" fanoušků proti údajné policejní zvůli.

Fanoušci nejsou zločinci, pryč s policejním terorem a komercí na stadionech, skandovaly stovky příslušníků hnutí Ultras z celého Německa, a to pod bedlivým dozorem policie a jejích kamer.

"Jsme proti policejnímu násilí, bezpečnostním opatřením, kamerovým systémům nejen na MS, ale hlavně v Bundeslize," vysvětluje pro Český rozhlas jeden z organizátorů Andreas Titel. Hnutí fanatických a dobře organizovaných Ultras vzniklo v 60. letech v Itálii, ale na rozdíl od britských Rowdies staví fotbal a neomezenou podporu svých klubů nad násilí a výtržnosti.

Milan Kopp, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme