Pohár UEFA: Jarolím i Hübschman kousek od finále

Ukrajinské a německé derby v semifinále, české derby ve finále. Tak by mohl vypadat scénář letošního ročníků Poháru UEFA. V úvodních semifinálových duelech byly totiž úspěšnější týmy s českými hráči v sestavě. Hübschmanův Šachťar Doněck veze ze hřiště Dynama Kyjev remízu 1:1, Hamburk s kapitánem Davidem Jarolímem vyhrál v Brémách 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Dynamo Kyjev - Šachtar Doněck 1:1 (1:0)

Dynamo sice bylo v ukrajinském derby aktivnějším týmem, svou převahu ale zužitkovalo jen jednou. Šachtar naopak udeřil ze své první vážné akce. O zábavu doněckému brankáři Pjatovovi se starali především Aljov a Milevskij. Po jejich spolupráci také padl úvodní gól, když druhý jmenovaný otřel míč o bránícího hráče a poslal Dynamo do vedení. Snaha Šachtaru o vyrovnání otevírala okénka v obraně. Po jednom z brejků trefil Correa tyč, po změně stran orazítkoval Aljev z přímého kopu břevno. Zahozené šance mohly Dynamo mrzet v 67. minutě, kdy po akci Williana skóroval Fernandinho. Kyjev už svou následnou převahu nedokázal využít, a tak má po prvním utkání blíž do finále Šachtar. Tomáš Hübschman odehrál celé utkání, skvělý výkon ze čtvrtfinále z Marseille ale nezopakoval.

Werder Brémy - Hamburk 0:1 (0:1)

Hamburk nastoupil v Brémách k druhému ze čtyř vzájemných utkání v 19 dnech a výhrou 1:0 svému soupeři oplatil nedávné vyřazení v semifinále německého poháru. Na rozdíl od ukrajinského derby vlétly oba týmy do zápasu s útočným apetitem. Olič na straně Hamburku ani Diego na straně Werderu ale své šance nevyužili. Hostém postupně získávali mírnou převahu, kterou přetavil ve vítězný gól Trochowski. Werder přidal na aktivitě, ale přes spolehlivou hamburskou obranu se vůbec nedostával do šancí. Jejich tlak pokračoval i po přestávce, útočná snaha ale dala prostor k vyloženým brejkovým šancím Oličovi a Pitroipovi. V závěru utkání měl ještě dvě velké šance domácí Pizzaro, na výsledku už ale nic nezměnil. Kapitán Hamburku David Jarolím odehrál celé utkání.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme