Pokořil Italy a přišel o angažmá

I takový je fotbalový svět. Včerejší hrdina Korejské republiky, útočník An Čung-hwan, přišel o práci. Šestadvacetiletý fotbalista v osmifinálovém duelu s Itálií vstřelil čtyři minuty před koncem prodloužení rozhodující branku, kterou posunul Korejce mezi osmičku nejlepších. Jeho zaměstnavatel, italská Perugia, mu však dnes oznámil, že už o jeho služby nemá zájem!

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS ve fotbale 2002

MS ve fotbale 2002

V klubu italské Serie A vyprší Anovi smlouva 30. června. Za své dvouleté působení v Itálii vstřelil jen pět branek a v základní sestavě nastupoval jen zřídka. Verdikt trenéra Perugie Serse Cosmiho, proč dál s korejským útočníkem nepočítá, zní: "Chceme dát prostor mladým italským fotbalistům. An se již do naší koncepce nehodí."

Ovšem majitel italského klubu Luciano Gaucci si servítky nebral a dal najevo svůj hněv nad vyřazením Itálie ze světového šampionátu: "A dost! Tenhle gentleman už nikdy do Perugie nevkročí." Zároveň podotkl, že to byla Anova pomsta Italům za to, že mu nedávali mnoho šancí se ukázat a označil jeho rozhodující gól za útok na italskou pýchu. "Nebudu platit hráče, který zničil náš fotbal," dodal Gaucci.

Mluvčí Perugie se snažil verdikty svého nadřízeného mírnit tím, že prý s Korejcem neměli zájem prodloužit kontrakt už před mistrovstvím světa. Mesenáš Gaucci jízlivě dodal: "Ať si jde zpátky do Koreje a tam pobírá těch svých sto lir měsíčně."

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme