Polská média si berou na mušku fotbalový tým Německa

Německo je dotčeno nechutnými útoky polských bulvárních médií na německou fotbalovou reprezentaci před nedělním duelem mistrovství Evropy. Nejnověji se objevilo obvinění z dohody mezi Německem a Rakouskem, na kterou by doplatil polský tým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalový míč

fotbalový míč | Foto: Puma

S tímto skandálním tvrzením přišel polský list Fakt, který si myslí, že Německo prodá poslední zápas základní skupiny Rakušanům a pošle tak Polsko domů. Bulvární deník připomíná podobnou úmluvu z mistrovství světa v roce 1982, kdy Němci a Rakušané doslova odchodili zápas, který znamenal postup obou týmů do dalších bojů a vyřazení Alžírska.

Už předtím se na stránkách polských novin objevily fotomontáže s useknutými hlavami největší německé hvězdy Michaela Ballacka a kouče Löwa nebo výzva, aby polský tým s Německem zatočil podobně, jako polsko-litevské vojsko v roce 1410 u Grunwaldu s Řádem německých rytířů.

Urážkám na své webové stránce čelí taky německý útočník Miroslav Klose, původem z Polska.

Do věci se vložil polský velvyslanec v Německu, který chování některých polských médií ostře odsoudil a označil za nechutné. Nizozemský trenér Polska Beenhakker se jménem svého týmu dokonce omluvil. Německá reprezentace bere tyto události s nadhledem.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme