Polský lyžařský svaz čelí skandálu

Zima ještě nepřišla a ve vedení polského národního lyžařského svazu už zuří bouře. Nový ministr sportu razantně reagoval na podezření z braní provizí při kontraktech se sponzory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

uzavřená sjezdovka

uzavřená sjezdovka | Foto: Jan Rosenauer

Generální sponzor polských lyžařů - ropný koncern LOTOS - oznámil, že odstupuje od sponzoringu. Důvodem byla podezření, že vedení Svazu uzavřelo s Lotosem dohodu za provizi asi čtyř milionů korun. Nejde o jediné obvinění. Podle prokuratury existuje důvodné podezření, že dva členové vedení svým jednáním dlouhodobě Svaz poškozovali. Nový ministr sportu reagoval okamžitě.

"Pozastavuji činnost vedení Polského lyžařského svazu a současně až do voleb nového předsednictva pověřuji vedením svazu kurátora," řekl ministr sportu Tomasz Lipiec.

Kurátorem se stal bývalý trenér reprezentace Apoloniusz Tajner. Jeho hlavním úkolem je najít sponzory a připravit polské lyžaře na nadcházející olympiádu v Turíně.

"Peníze na přípravu máme, ale bez sponzorských příspěvků se ocitneme ve velmi těžké finanční situaci," uvedl Apoloniusz Tajner. Původcům skandálu - bývalému šéfovi svazu a jednomu z dalších členů vedení hrozí od pěti do deseti let vězení.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme