Pořadatelé MS ve fotbale odmítají kritiku bezpečnosti stadionů

Organizační výbor fotbalového mistrovství světa v Německu rozhořčeně odmítl jako neopodstatněné zprávy o nedostatečné bezpečnosti některých stadiónů. S těmito informacemi přišla německá Nadace na ochranu spotřebitelů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion

Fotbalový stadion | Foto: Jan Rosenauer

Ta kritizovala bezpečnostní opatření hlavně na stadiónech v Berlíně, Lipsku, Gelsenkirchenu a Kaiserslauternu.

Bezpečnost diváků na zápasech bundesligy není nikterak ohrožena a stejné to bude i při nadcházejícím mistrovství, vzkazuje organizační výbor šampionátu. Nadace na ochranu spotřebitelů ale varuje, že by v Berlíně, Lipsku a Gelsenkirchenu mohlo dojít k obětem na životech, pokud by na stadiónech vypukla panika.

Průniky na hrací plochu jsou totiž zavřené a v zahraničí běžné únikové brány podle nadace chybějí úplně. V Kaiserslauternu pak má být pro změnu nedostatečná požární ochrana.

Pořadatelé ale kontrují tím, že bezpečnostní a stavební předpisy jsou v Německu přísnější, než ve srovnatelných zemích, a že byly při stavbách nebo rekonstrukcích stadiónů dodrženy!

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme