Poslední den atletického MS získali medaile Šebrle a Fuchsová

Roman Šebrle vybojoval v neděli zlato a Helena Fuchsová bronz na halovém světovém šampionátu atletů v Lisabonu. Česká republika získala v Portugalsku celkem tři cenné kovy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhou zlatou medaili po tyčkařce Pavle Hamáčkové získal pro českou výpravu na halovém mistrovství světa v atletice v Lisabonu sedmibojař Roman Šebrle. Člen tréninkové skupiny Zdeňka Váni z pražské Dukly nashromáždil také díky skvělému osobnímu rekordu v závěrečném běhu na 1000 metrů v dvoudenní soutěži celkem 6420 bodů a k překonání evropského rekordu Tomáše Dvořáka mu chyběly jen čtyři body.

Za stříbrným desetibojařem z olympijských her v Sydney skončil Jón Arnar Magnusson z Islandu (6233), bronzovou medaili získal veterán Lev Lobodin z Ruska (6202).

Běžkyně Helena Fuchsová získala ještě před Romanem Šebrlem na halovém mistrovství světa v atletice v Lisabonu druhou medaili pro Českou republiku - a to bronzové hodnoty ve finále běhu na 800 metrů. Zlatou medaili vydřela v závěrečném sprintu olympijská vítězka Maria Mutolaová z Mozambiku. Stejně jako v Sydney získala stříbrnou medaili Rakušanka Stefanie Grafová, která utrpěla první letošní porážku.

Česká výprava získala v Lisabonu dvě zlaté a jednu bronzovou medaili.

Vladimír Vokál, Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme