Poslední zlato z mistrovství světa skokanům Rakouska, Češi sedmí

Ve finském Lahti skončilo mistrovství světa v klasickém lyžování. Bojovalo se o poslední dvě sady medailí. V soutěži skokanských družstev na středním můstku byli nejúspěšnější reprezentanti Rakouska, české kvarteto obsadilo sedmou pozici. Na padesátikilometrové trati volnou technikou byl nejrychlejší Španěl Johann Mühlegg a závod na třicet kilometrů volně žen byl bez náhrady zrušen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj skokanů byl na dnešek přeložen ze středy, kdy v Lahti foukal nepřípustně silný vítr. Nic to ale neubralo na formě ani na psychickém rozpoložení rakouských skokanů, kteří získali zlaté medaile. Průběh závodu byl od začátku do konce velmi dramatický, když Rakušané předstihli nakonec druhé Finy jen o dva body. Z bronzových medailí se radují skokané Německa. Česká čtveřice ve složení Janda, Doležal, Hlava a Sakala obsadila konečnou sedmou příčku. V závodě na padesát kilometrů volnou technikou zvítězil Španěl Mühlegg, stříbrnou medaili vybojoval německý závodník René Sommerfeldt, bronz si do Ruska odváží Sergej Krjanin.

Z českých reprezentantů si vedl nejlépe Lukáš Bauer, který dojel na 27. pozici. Petr Michl obsadil 33., Martin Koukal 38. a Jiří Magál 46 místo. Mistrovstvím světa ale otřásá i další dopingový skandál. Představitelé finské lyžařské asociace totiž oznámili, že jednomu z jejich mužských reprezentantů byly v krvy nalezeny stopy zakázaných prodtředků. Informaci potvrdí nebo vyvrátí až pondělní B test.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme