Posledními osmifinalisty Francouzi a Švýcaři

Do osmifinále fotbalového mistrovství světa v Německu se probojovalo celkem deset evropských týmů, tři z Jižní Ameriky, africký zástupce Ghana, Austrálie a Mexiko coby reprezentant Severní a Střední Ameriky. Šestnáctku postupujících v pátek doplnili Ukrajinci, Francouzi a Švýcaři. Sobotní osmifinálový program obstarají duely Německa se Švédskem a Argentiny s Mexikem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hřiště

hřiště | Foto: Jiří Hošek

Fotbalisté Švýcarska zvítězili v závěrečném kole skupiny G na mistrovství světa nad Korejskou republikou 2:0 a semifinalista minulého šampionátu jede domů. Brankou z 24. minuty poslal Švýcary do osmifinále z prvního místa obránce Senderos, pojistku přidal dvanáct minut před koncem Frei. V boji o postup do čtvrtfinále se švýcarský tým, který ještě nedostal gól, střetne v pondělí 26. června v Kolíně nad Rýnem s Ukrajinou.

Švýcarsko - Korejská republika 2:0 (1:0)

Branky: 24. Senderos, 78. Frei.
Rozhodčí: Elizondo - García, Otero (všichni Arg.). ŽK: Senderos, Yakin, Wicky, Spycher, Djourou - Pak Čo-jong, Kim Džin-kjo, Čche Džin-čchol, I Čon-su.
Diváci: 45.000 (vyprodáno).

Francouzští fotbalisté se na mistrovství světa na poslední chvíli vzepřeli hrozbě vyřazení v základní skupině. Šampioni z roku 1998 postoupili do osmifinále z druhého místa skupiny G, když si po vítězství 2:0 nad Togem vyměnili v tabulce místo s Korejskou republikou. K první výhře na finálovém turnaji po osmi letech a souboji se Španělskem tým nasměroval Vieira, který oslavil dnešní třicáté narozeniny gólem a asistencí. Togo se domů vrací bez bodu.

Togo - Francie 0:2 (0:0)

Branky: 55. Vieira, 61. Henry.
Rozhodčí: Larrionda - Rial, Fandino (všichni Urug.). ŽK: Aziawonou, Touré-Mamam, Salifou - Makelele.
Diváci: 45.000 (vyprodáno).

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme