Postup do čtvrtfinále vybojovali Brazilci

Fotbalisté Brazílie jsou po výhře 3:0 nad Ghanou už ve čtvrtfinále soutěže. Výhra obhájců titulu nad přemožitelem českého výběru se však rodila velmi ztěžka, protože soupeř znovu nadchl výkonem, kterému však chyběla přesnější koncovka. Vývoj utkání významně ovlivnila rychlá branka Ronalda, těsně před pauzou přidal Adriano další a v závěru se trefil i Zé Roberto.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ronaldo střílí gól proti Ghaně

Ronaldo střílí gól proti Ghaně | Zdroj: ČTK

Celý fotbalový svět se na zápas dvou týmů plný míčových kouzelníků těšil, ale nakonec ho znovu narušily sporné výroky rozhodčích.

První situaci v páté minutě zápasu však ještě posoudili správně: Ronaldinho splnil svůj úkol dvorního nahrávače a ze středu hřiště vyslal kolmým pasem vpřed Ronalda, který postupoval sám na branku, svou oblíbenou "koloběžkou" zmátl gólmana Kingstona a otevřel skóre. Zapsal se tak do historie šampionátů už patnáctým gólem na svém čtvrtém turnaji a přestihl v pořadí Gerda Müllera.

Druhá brazilská branka padla z ofsajdu. Adriano dokázal využít pět metrů od branky přesný pas od Cafúa z pravé strany, ale nejenže v ofsajdu sám stál v době dorážky, navíc využil i předchozího ofsajdového postavení, v němž byl před přihrávkou do strany.

Sedm minut před koncem Ghanu, oslabenou už o vyloučeného Gyana, dorazil po dalším sólovém úniku Zé Roberto.

Výsledek:

Brazílie - Ghana 3:0 (2:0)

Branky: 5. Ronaldo, 45+1. Adriano, 83. Zé Roberto. Rozhodčí: Michel - Slyško, Balko (všichni SR). ŽK: Adriano, Juan - Appiah, Muntari, Pantsil, E. Addo, Gyan. ČK: 81. Gyan. Diváci: 65.000 (vyprodáno).

Sestavy:

Brazílie: Dida - Cafú, Lúcio, Juan, Roberto Carlos - Kaká (83. Ricardinho), Emerson (46. Gilberto Silva), Zé Roberto, Ronaldinho - Ronaldo, Adriano (61. Juninho). Trenér: Parreira.

Ghana: Kingston - Pantsil, Pappoe, Mensah, Illiasu - E. Addo (60. Boateng), Appiah, Dramani, Muntari - Amoah (70. Tachie-Mensah), Gyan. Trenér: Dujkovič.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme