Potvrzeno: Kotrba je trenérem Sparty

Podle očekávání byl dnes do funkce hlavního trenéra pražské Sparty jmenován Jiří Kotrba. U mužstva tak nahradí odvolaného Jozefa Jarabinského. Odchází i oba jeho asistenti Josef Pešice a Zdeněk Procházka. Zůstává jen trenér gólmanů Jan Stejskal. Bývalý kouč Olomouce podepsal na Letné smlouvu do konce června roku 2004.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

V průběhu podzimní části čtyřiačtyřicetiletého kouče neúspěšně lanařil Baník Ostrava. Na závěrečná čtyři kola se dohodl s Olomoucí. Kdysi úspěšný tým se ale z letargie neprobral a pod Kotrbovým vedením si připsal další čtyři porážky. Protože s moravským klubem nepodepsal žádnou smlouvu, mohl kývnout na nabídku Sparty. S tou jednal už v minulosti, stejně jako se Slavií či bratislavským Slovanem, avšak nakonec dal vždy přednost menším klubům.

Fotbalový maximalista Kotrba vyznává kombinaci laskavého a tvrdého přístupu. Hodně ho ovlivnil Tomáš Pospíchal, který ho na počátku osmdesátých let v Bohemians vytáhl až do mládežnických reprezentací. Kotrbova hráčská kariéra se započala v Milevsku, odkud ho v roce 1976 přivedl do Bohemians trenér Bohumil Musil. Hrát přestal v roce 1988 v Českých Budějovicích, kde už tou dobou vedl sportovní třídy.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme