Praha uvidí úvodní zápasy zámořské NHL

Příští ročník zámořské NHL začne v Praze. Bude to v říjnu, kdy se v Sazka aréně utkají ve dvou zápasech hokejisté New Yorku Rangers a Tampy Bay. Ve stejných dnech - 4. a 5. října - se budou zároveň hrát ve Stockholmu duely mezi Pittsburghem a Ottawou. NHL začne dvěma zápasy v Evropě poprvé v dějinách, loni se hrál jeden - v Londýně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

New York Rangers - Ottawa Senators

New York Rangers - Ottawa Senators | Foto: Miroslav Konvalina

Prioritou společnosti Česká sportovní, která bude zápasy zajišťovat, bylo od počátku přivést do Prahy právě Rangers. Podle Miroslava Černoška, majitele České sportovní, se při jednání s NHL angažoval i sám Jaromír Jágr, hlavní česká hvězda v soutěži.

"Cesta nebyla jednoduchá, ale ta konečná verze odpovídá našim představám. Aby to byly týmy, které v portfoliu mají poměrně široké spektrum českých hráčů, které NHL při tom složení umožňuje," řekl Černošek.

Právě v Rangers hraje největší česká hvězda v NHL Jaromír Jágr. "Kdyby se mě někdo zeptal před dvěma roky, jestli by byla nějaká šance, že New York Rangers nebo některý tým z NHL bude hrát v Praze, tak mu odpovím, že asi těžko. Takže je to něco neskutečného, co se podařilo. Jsem rád, že se toho utkání zúčastní New York Rangers," neskrýval radost Jágr.

I když zápasy Rangers s Tampou bude až za několik měsíců, Jágr má už teď jasno o výsledku. "Budou to první dva zápasy v sezóně. A ty zápasy jsou vždycky svým způsobem zvláštní. Hráči ještě nejsou tak rozehraní a gólmani nejsou tak rozchytaní, takže co se týče obrany, se moc hrát nebude, ale bude se spíše hrát do útoku. Takže počítám, že Rangers vyhraje dvakrát s vysokým skóre," dodal.

Bohumír Mazáč, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme