Přátelské střetnutí českých a belgických fotbalistů skončilo remízou

Čeští fotbaloví reprezentanti remizovali v přátelském utkání s Belgií 1:1. Trenér Jozef Chovanec se vrátil ke hře na tři zadáky a roli dirigenta obrany svěřil po roční přestávce Jiřímu Novotnému. Změn v sestavě však udělal mnohem víc a ve srovnání s poslední kvalifikací proti Dánsku zůstali v základní jedenáctce jen tři hráči - Srníček, Nedvěd a Poborský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Našim hráčům nevyšel začátek, když už v 11. minutě zapoměli ve svém pokutovém území na volného útočníka soupeře Emila Mpenzu a ten sám před brankářem Srníčkem nezaváhal. Branku Belgie pak dvakrát ohrožoval obránce Rada - jeho hlavičku však kryl brankář De Vlieger a střelu zdálky namířil Rada nad branku. Ve druhém poločasu se za hustého deště snažili naši fotbalisté neustále útočit, vyrovnat se jim ale podařilo až osm minut před koncem. Svůj premiérový zápas v reprezentačním dresu oslavil devatenáctiletý útočník Milan Baroš prvním gólem po přihrávce dalšího střídajícího hráče Lukáše Doška.

Branky: 82. Baroš - 11. Mpenza. Rozhodčí: Čeferin - Žunič, Vidali (všichni Slovin.). ŽK: Van der Heyden. Diváci: 4887.

ČR: Srníček (75. Černý) - J. Novotný (46. Ujfaluši) - Rada, Řepka - Poborský (69. Lukáš Došek), Nedvěd, Jarošík (46. Jankulovski), Berger (46. Rosický), Týce - Kuka (46. Baroš), Wagner (63. S. Vlček).

Belgie: De Vlieger (46. Gaspercic) - Crasson (46. Clement), Van Meir (46. Hendrix), Valgaeren, Van der Heyden - Wilmots (90. J. Peeters), Walem (82. Vermant), Simons, Goor (75. Boffin) - E. Mpenza (63. Baseggio), B. Peeters.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme