Před zápasem Německa s Kostarikou

"Kolik nastřílíme Kostarice gólů?!" To je nejčastější otázka německých fotbalových fanoušků před dnešním úvodním zápasem fotbalového mistrovství. Snad nikdo si v Německu nepřipouští, že by svěřenci Jürgena Klinsmanna středoamerického soupeře neporazili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FIFA MS ve fotbalu 2006

FIFA MS ve fotbalu 2006 | Foto: FIFAworldcup.com

K cestě za "povinným" vítězstvím by Němce neměla zastavit ani absence zraněné hvězdy týmu, Michaela Ballacka. Náš zpravodaj v Mnichově Jiří Hošek se zajímal o předzápasové názory kostarických i německých fandů.

"Budu spokojený, když prohrajeme méně než 0:2," naznačuje ambice svého národního týmu v úvodním zápase jeden z 6000 Kostaričanů, kteří se do Německa vydali.

"4 milióny lidí nechají práce a budou se dívat na fotbal. Vláda rozhodla, že děti nemusí do školy a zaměstnanci po dobu zápasu s Německem nemusejí pracovat," popisuje fotbalovou horečku doma za oceánem další z kostarických fandů.

"Máme Tima Borowského, který je minimálně stejně dobrý jako Ballack," zaznívá z úst německého fanouška na otázku, nakolik bude domácím chybět hvězda londýnské Chelsey. Co by se ale stalo, když by Německo na úvod šampionátu přece jen selhalo?

"Nemyslím si, že by kouč Jürgen Klinsmann hned po zápase odstoupil, ale po šampionátu určitě ano..."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme