Předsedou ČOV opět Jirásek, Špotáková oceněna za nějhodnotnější výkon

Plénum Českého olympijského výboru na středečním zasedání volilo své vedení pro nadcházející čtyřleté období. Křeslo předsedy obhájil Milan Jirásek, který tedy povede olympioniky až do Her v Londýně v roce 2012. Post místopředsedy pro ekonomiku a marketing nově obsadí Jiří Kejval. Během pléna byla také udělena cena Jiřího Gutha-Jarkovského za nejhodnotnější sportovní výkon uplynulé sezóny, kterou si vysloužila Barbora Špotáková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijské kruhy

olympijské kruhy | Foto: Roman Růžička

Dvaasedmdesátiletý Milan Jirásek byl jediným kandidátem na funkci předsedy Českého olympijského výboru, a tak není překvapením, že byl znovu zvolen. Stejně na tom byli i František Dvořák a Josef Dovalil, kterým se také žádný konkurent nepostavil. Dvořák pokračuje na postu místopředsedy pro sport, Dovalil bude i nadále místopředsedou pro olympismus.

Zajímavější byla situace před volbou místopředsedy pro ekonomiku a marketing, kde se sešli tři kandidáti. Vedle dosavadního funkcionáře Jiřího Zedníčka se o tento post ucházeli také předseda Českého veslařského svazu Jiří Kejval a Karel Bauer, kterého delegoval Český svaz jachtingu. Z trojlístku kandidátů nakonec dostal důvěru Jiří Kejval.

V rámci pléna byla také udělena cena Jiřího Gutha-Jarkovského za nejhodnotnější sportovní výkon uplynulé sezóny. Za zlatou olympijskou medaili a světový rekord si ji odnesla sportovkyně roku 2008 oštěpařka Barbora Špotáková.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme