Premiéři Polska a Ukrajiny: Stihneme zorganizovat fotbalové mistrovství Evropy

Polsko a Ukrajina vyvracejí obavy, že nestihnou připravit mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2012. Ve Varšavě o tom jednal mezinárodní organizační výbor vedený polským premiérem Donaldem Tuskem a ukrajinskou premiérkou Julií Timošenkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion - Legia Warszawa

Fotbalový stadion - Legia Warszawa | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Oba premiéři ujišťovali polskou i evropskou veřejnost, že Polsko a Ukrajina dokáží zorganizovat mistrovství Evropy. Šéf UEFA Michel Platini nedávno kritizoval Ukrajinu za pomalý nebo téměř žádný pokrok v přípravách. Ve Varšavě neřekl nic, protože ztratil hlas.

Je zcela jasné, že dnes premiéři obou zemí převzali osobní odpovědnost za přípravy šampionátu. "Dohodli jsme se, že společně zajistíme veškeré standardy fungování stadionů, hotelové sítě, zdravotní péče a vytvoříme jednotnou informační politiku," slíbila Julie Timošenková.

"Rozhovor s paní premiérkou patří k těm nejpříjemnějším věcem v politice, a to nejen kvůli půvabu paní Timošenkové. Musím vám říci, že ona je mimořádně věcným člověkem, což nám dává velkou šanci na úspěšné překonání všech problémů," potvrdil premiér Tusk.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme