Přestupový kolotoč v NHL se roztáčí

Tři čeští hokejisté dnes v zámoří podepsali nové smlouvy. Martin Straka a Marek Malík kývli na nabídky New York Rangers, Martin Škoula se od příští sezony stěhuje do Dallasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Škoula

Martin Škoula | Foto: Hráči NHL

Dvaatřicetiletý Straka uzavřel roční kontrakt na tři miliony dolarů a o dva roky mladší obránce Malík tříletou smlouvu, která mu zaručuje příjem za sezonu 2,5 milionu dolarů. "Ve hře byly i jiné týmy, Anaheim a Vancouver, ale Rangers byli nejrychlejší, nejserioznější a vyšli mi vstříc ve všech bodech mých požadavků," zdůvodnil Radiožurnálu Marek Malík, proč si vybral nabídku právě newyorského klubu. Co se týká platu, je Malík nadmíru spokojen, "Abych byl upřímný, je to trochu víc než jsem si představoval, ale jsem za to rád."

Novou smlouvu podepsal i Škoula. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 se na dva roky upsal Dallasu, ačkoliv zájem o něj měly i týmy New York Rangers a New York Islanders. "Dallas je pěkné město, tým ma vysoké cíle, takže ta nabídka se mi líbila asi nejvíce," řekl k výběru nového působiště Škoula.

Švédský hokejový útočník Markus Näslund bude i nadále působit ve Vancouveru. Podle tamních lokálních médií se dvaatřicetileté levé křídlo dohodlo s Canucks na tříleté smlouvě, která mu zaručí celkový příjem 18 milionů dolarů.

Calgary Flames v boji o volné hokejisty získalo útočníky Tonyho Amonteho a Darrena McCartyho. Amonte, jenž byl minulý týden vyplacen ze smlouvy ve Philadelphii, podepsal dvouletý kontrakt s ročním příjmem 1,85 milionu dolarů. McCarty si za dva roky vydělá celkem 1,6 milionu dolarů.

Kanadský hokejový obránce Chris Pronger přestoupil ze St. Louis do Edmontonu. Vedení Blues vyměnilo třicetiletého nejužitečnějšího hráče soutěže z roku 2000 za beky Erika Brewera, Douga Lynche a Jeffa Woywitku.

Slovenský hokejista Pavol Demitra bude od příští sezony oblékat dres Los Angeles Kings. S kalifornským týmem NHL se trojnásobný účastník Zápasu hvězd dohodl na tříleté smlouvě s ročním příjmem 4,5 milionu dolarů.

Obránce Alexej Žitnik bude v NHL oblékat dres New Yorku Islanders. Dvaatřicetiletý hokejista před výlukou odehrál necelých deset sezon v Buffalu Sabres, odkud odešel za nabídkou čtyřleté smlouvy do New Yorku.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme