Prospal bodoval, Tampa vyhrála

Český útočník Václav Prospal přispěl v kanadskoamerické hokejové NHL gólem a asistencí k vítězství hokejistů Tampy Bay nad Philadelphií v poměru 6:3 . Obhájci Stanley Cupu si tak upevnili sedmé místo v tabulce Východní konference, před devátou Atlantou mají čtyřbodový náskok. Jednu přihrávku si v zápase připsal obránce Pavel Kubina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Prospal

Václav Prospal | Foto: Miroslav Konvalina

Český bek přitom vstoupil do duelu nešťastně, po průniku Petera Forsberga v 6. minutě srazil puk do vlastní branky. Flyers ale následně doplatili na nedisciplinovanost a ještě v první třetině potrestali hráči Tampy čtyři vyloučení Philadelphie třemi góly. Ten druhý v pořadí vstřelil při dvojnásobné početní převaze Václav Prospal. Když pak ve 46. minutě zvýšil vedení Tampy už na 4:1 Fredrik Modin, zdálo se být rozhodnuto. Jenže hráči Philadelphie dokázali Lightning dvěma góly korigovat a zařídili drama. Rozuzlení přinesl až v předposlední minutě zápasu Vincent Lecavalier, který hned poté vyprovokoval rvačku a "vysloužil" si 27 trestných minut.

Mnohem poklidnější průběh mělo další utkání na Floridě mezi Pantery a Ostrovany z New Yorku. Rozhodčí v něm udělili jen pět dvouminutových trestů. Z vítězství 4:2 se nakonec radovali domácí. Útočník Rostislav Olesz pět minut před koncem třetí třetiny přihrál na rozhodující třetí gól Juraji Kolníkovi. V brance Floridy dostal ojedinělou příležitost Jamie McLennan a díky 24 zásahům vychytal svou první výhru v letošní sezoně. Oba góly Islanders vstřelil Miroslav Šatan.

Tuhý boj o účast ve vyřazovacích bojích pokračuje také v Západní konferenci. Hokejisté Vancouveru přerušili sérii pěti porážek výhrou 3:2 na ledě Columbusu a na sedmém místě tabulky uhájili dvoubodový náskok před devátým Anaheimem, který zvítězil 2:1 v Chicagu.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme