Proti Jugoslávii bude chybět Jankulovski

Českou fotbalovou reprezentaci čeká poslední přátelský zápas před startem kvalifikace mistrovství Evropy. V pátek se náš tým představí na Letné proti Jugoslávii. Třiadvacítka reprezentantů se dnes sešla v hotelu Praha, ale chyběl zraněný Marek Jankulovski.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal

Tým Jugoslávie má ve světě zvuk a bude pro náš celek generálkou. Trenér Brückner soupeře označil jako sebevědomého a nebezpečného. Platit by prý na něj měla pozorná obrana, neboť Jugoslávci jsou známí svou kvalitní ofenzívou. Kouč si zároveň pochvaloval to, že Jugoslávie hraje podobným herním stylem jako Moldavsko, nejbližší náš soupeř v kvalifikaci. Na sraz přicestoval také Pavel Nedvěd, který má ovšem stejně jako Milan Baroš stopku na první kvalifikační zápas kvůli červené kartě. Do týmu se po přestávce vrátil také Václav Koloušek, pro kterého je pozvánka na přátelský zápas s fotbalisty Jugoslávie zpestřením. Česko naposled hrálo proti Jugoslávii v kvalifikaci o mistrovství světa 1998. Před pěti lety na jaře prohrálo na Letné 1:2 gólem Miloševiče v poslední minutě. O rok dříve na podzim vyhráli Jugoslávci doma v Bělehradě 1:0.

Zápas s Jugoslávií se hraje v pátek ve 20.15 na Letné. První kvalifikační zápas ČR je na programu 12. října v Moldavsku.

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme