První finále na Východě patřilo Tampě

Hokejisté Tampy zvítězili v úvodním finále Východní konference zámořské NHL nad Philadelphií 3:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 1:0. Branky vítězů vstřelili Dave Andreychuk, Brad Richards a Chris Dingman. Za Flyers se trefil slovenský útočník Michal Handzuš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Blesky tak nezastavila ani osmidenní pauza a v desátém utkání play off si připsaly už devátou výhru. Žádné ze tří zbývajících mužstev se nemůže podobnou bilancí pochlubit. Gólman domácích Nikolaj Chabibulin neklesl pod svou normu jednoho gólu na zápas a zaznamenal devatenáct úspěšných zákroků. Vše podstatné se odehrálo v prostřední části hry. Ve 23. minutě otevřel skóre Andereychuk, o čtyři minuty později vyrovnal Handzuš. Tampu poslal do vedení ve 34. minutě Richards. Ve třetí třetině pečetil vítězství Lightning prvním gólem v play off v kariéře Dingman.

V sestavě Tampy odehrál více než devatenáct minut obránce Pavel Kubina a připsal si tři střely na branku. Další český bek Stanislav Neckář se do sestavy nevešel. Druýhý zápas série je na programu v úterý v 1:30 SEČ opět na ledě Tampy.

Finále Východní konference - 1. zápas:

Tampa Bay - Philadelphia 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky: 23. Andreychuk, 34. Richards, 48. Dingman - 27. Handzuš
Střely na branku: 17:20
Diváci: 21.425
Stav série: 1:0

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme