První finálový duel pro Carolinu

Do finálové série letošního Stanleyova poháru vstoupili lépe hokejisté Caroliny, kteří v prvním zápase vyhráli na ledě Detroitu 3:2 po prodloužení. Rozhodující gól Hurricanes vstřelil už v první minutě nastaveného času veterán Ron Francis. Druhé utkání je na programu ve čtvrtek opět v Detroitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup
Přehrát

00:00 / 00:00

Dominik Hašek o zápase

Lepší vstup do zápasu měla Rudá křídla. V úvodu střetnutí oba celky vyčkávaly na chybu soupeře a do útoku se příliš netlačily, ale v 16. minutě se v přesilové hře ujali vedení domácí. Carolina se vyrovnání dočkala ve 24. minutě, kdy se v početní výhodě pěti proti třem prosadil Sean Hill. V druhé části utkání viděli diváci ještě dva góly, ve třetí už se skóre neměnilo a na řadu přišlo prodloužení. Z něho neuplynula ani minuta a hráči hostí se dočkali vítězné branky. Kapitán Francis se orientoval nejlépe před Haškovou brankou a doklepl O'Neillovo nahození. Český brankář v zápase zaznamenal 23 úspěšných zásahů.

Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 2:3 v prodloužení (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Fjodorov (Yzerman), 31. Maltby (McCarty) - 24. Hill (S. Kapanen, Francis), 40. O'Neill (Ward), 61. Francis (O'Neill, S. Kapanen).

Rozhodčí: McCreary, Walkom - Lazarowich, Murphy. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Střely na branku: 25:26. Diváci: 20.058 (vyprodáno).

Stav série: 0:1

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme