První kolo Poháru UEFA bude bez Sigmy Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc musejí zapomenout na účast v hlavní soutěži Poháru UEFA. Jejich postupové plány v odvetě předkola zhatil tým FK Sarajevo, který v řádném hracím čase i po prodloužení zvítězil 2:1 a postup získal v penaltovém rozstřelu. Olomouc nebyla v odvetě horším celkem, ale zle se jí vymstilo neproměňování šancí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Sarajevské sliby o ofenzivní smršti spláchl vydatný liják, který se na olympijský stadión Koševo snášel už dlouho před úvodním hvizdem. Domácí se sice tlačili do útoku a častěji drželi míč na kopačkách, ale Sigma zhustila střed pole a čekala na rychlé brejky. Ten vyšel v deváté minutě Putíkovi, když ideálně zpracoval Reiterův pas a rozvlnil síť v domácí brance.

Ledová sprcha zcela paralyzovala sarajevskou euforii. Olomouc naopak dále těžila z kombinačních schopností dvojice Putík - Reiter, která dalším nebezpečným brejkem neúspěšně zahrozila ve 24. minutě. Až po necelé půlhodině mohl vyniknout i Vaniak: Smječaninova hlavička zaváněla gólem, ale brankář míč akrobaticky vytlačil za postranní čáru.

Chybělo málo a Olomouc mohla do kabin zamířit skoro jako jistý postupující. Přesně po půlhodině hry se před Krakem uvolnil Reiter, ale jeho pokus stihl strážce sarajevské branky zázračně vytěsnit mimo tyče. Agilní Putík poté odkulhal ze hřiště s obnoveným zraněním nohy.

Po přestávce už Sarajevo vsadilo vše na risk, a když v 53. minutě Obuča podél Vaniaka vyrovnal, nastaly Olomouci krušné momenty. V 59. minutě uchránil Sigmu od pohromy před dotírajícím Osmanhodžičem Kovář a domácí záložník vylekal Vaniaka i o osm minut později, když z přímého volného kopu o milimetry minul břevno.

Roli olomouckého hrdiny pak podruhé nezískal Reiter: v 72. minutě ze stoprocentní pozice zblízka ani nadvakrát míč neprotlačil za brankovou čáru a gólový trest ze strany Sarajeva na sebe nenechal dlouho čekat. V době, kdy jeho největší nápor odezněl, se přes Cahu v 79. minutě přehnal Obuča a jeho centr prodloužil Osmanhodžič do sítě.

Prodloužení oba týmy sehrály opatrně atak došlo na penalty. Hned v první sérii zastavilo Cahovu ránu břevno, a protože všichni sarajevští střelci mířili přesně, po výhře 5:3 se nakonec domácí fotbalisté mohli radovat z postupu.

FK Sarajevo - Sigma Olomouc 2:1 po prodl. (2:1, 0:1), na pen. 5:3

Branky: 53. Obuča, 79. Osmanhodžič - 9. Putík. Rozhodčí: Ťumin - Volnin, Lukašin (všichni Rus.). ŽK: Berberovič, Zukič - Caha, Krajčovič. Diváci: 18.000. První zápas: 1:2, postoupilo Sarajevo. Penalty proměnili: Pelak, Osmanhodžič, Kurto, Ihtijarevič, Krupinac - Urbánek, Reiter, Rozehnal. Neproměnil: Caha.

Sarajevo: Krak - Berberovič (102. Dudo), Mirvič, Zukič, Krupinac - Ihtijarevič, Pelak, Bašič, Osmanhodžič - Smječanin (46. Kurto), Obuča.

Olomouc: Vaniak - Kováč, Rozehnal, Kučera, Caha - Špiláček, Putík (34. Vlček, 83. P. Ekwueme), Siegl (74. Krajčovič), M. Ekwueme, Urbánek - Reiter.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme