První semifinále Ligy mistrů zvládl lépe Real

Prestižní fotbalová Liga mistrů měla na programu první semifinálové utkání. V Madridu nastoupil Bílý balet proti Staré dámě, a vedl si relativně dobře - Španělé ale nesplnili svá předsevzetí a na domácí půdě inkasovali gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Real Madrid

Real Madrid | Foto: Liga Espalola

Fotbalisté Realu Madrid zdolali v úvodním semifinálovém utkání Ligy mistrů na vlastním stadionu Juventus Turín 2:1. Kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd odehrál 82 minut a i díky němu má Juventus před odvetou vcelku slibnou výchozí pozici.

Real začal od úvodního hvizdu ofenzívně, vypracoval si několik šancí a ve 23. mintutě se Ronaldovou zásluhou ujal vedení. Ronaldo si po Morientesově přihrávce udělal místo přes Iuliana a nekompromisně prostřelil Buffona. Právě Buffon v dalších minutách svůj tým ale podržel, když zlikvidoval další velké šance Realu. V poslední minutě prvního poločasu se na ojedinělý protiútok vydali i hosté, Del Pierovu střelu domácí zadáci zblokovali, ale Trezeguet si s dorážkou věděl rady.

V 50. minutě se zranil Ronaldo, byl vystřídán a hra se vyrovnala. Přesto se nakonec domácí dočkali vítězství, když v 73. minutě po možná ofsajdové pozici rozhodl o konečném výsledku Roberto Carlos.

Real Madrid - Juventus Turín 2:1 (1:1)

Branky: 23. Ronaldo, 73. Roberto Carlos - 45. Trezeguet. Rozhodčí: Hauge (Nor.). ŽK: Birindelli, Iuliano, Zambrotta, Conte, Ferrara (všichni Juventus). Diváci: 80.000.

Sestavy: Real Madrid: Casillas - Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Figo, Guti, Makelele, Zidane - Ronaldo (50. Portillo), Morientes (79. Solari).

Juventus: Buffon - Thuram, Ferrara, Iuliano (46. Pessotto), Birindelli - Zambrotta, Tudor (80. Camoranesi), Conte, Nedvěd (82. Di Vaio) - Del Piero, Trezeguet.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme