První semifinalisté fotbalové Ligy mistrů

První semifinálovou dvojici fotbalové Ligy mistrů tvoří Leeds United a Valencie. Rozhodly o tom čtvrtfinálové odvety, v nichž španělské kluby porazily své soupeře z kolébky fotbalu. Valencii v utkání s Arsenalem stačil k postupu jediný gól, pro La Coruňu však byly i dvě branky v síti Leedsu málo. Druhou semifinálovou dvojici určí středeční zápasy Bayern Mnichov - Manchester United a Real Madrid - Galatasaray Istanbul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V La Coruni měli domácí výborný úvod. Už v deváté minutě byl Nizozemec Makaay faulován Australanem Kewellem a Brazilec Djalminha z penalty ukrojil první třetinu z třígólové ztráty z Leedsu. O chvíli později zachránilo brankáře Molinu břevno a do třetice odvracel obránce Matteo míč na brankové čáře. Na poslední půlhodinu posílil domácí ofenzívu Tristán jako třetí útočník a přidal druhý gól. Vyrovnat a vynutit si alespoň prodloužení však už domácí nestihli.

Také Valencie se do svého soupeře od první minuty pořádně zakousla. Brankář Seaman měl plné ruce práce především se střelou Nora Carewa. Hráči Arsenalu byli pod velkým tlakem a netrpělivě očekávali přestávku. Ve druhém poločase to vypadalo, že domácí tým nápor vyčerpal, jeho útoky už nebyly tak nebezpečné. Ale čtvrt hodiny před koncem znovu udeřil Carew a tentokrát Seaman na jeho střelu nedosáhl. Díky brance na hřišti soupeře tak postoupila do semifinále Valencie.

Výsledky - čtvrtfinále:

Deportivo La Coruňa - Leeds United 2:0 (1:0)

Branky: 9. Djalminha z pen., 73. Tristán. Rozhodčí: Braschi (It.). ŽK: R. Ferdinand, Martyn. Diváci: 32.000. První zápas 0:3, postupuje Leeds.

La Coruňa: Molina - Manuel Pablo, Donato, Najbet, Romero - Víctor (62. Tristán), Mauro Silva, Djalminha (69. Valerón), Fran - Pandiani (79. Flores), Makaay.

Leeds: Martyn - Mills, R. Ferdinand, Matteo, Harte - Bowyer, Dacourt, Batty, Kewell (78. Bakke) - Smith, Viduka.

FC Valencie - Arsenal Londýn 1:0 (0:0)

Branka: 75. Carew. Rozhodčí: Nielsen (Dán.). ŽK: Angulo, Angloma, Mendieta - Keown, Parlour. Diváci: 56.000. První zápas 1:2, postupuje Valencie.

Valencie: Caňizares - Angloma, Ayala (49. Djukič), Pellegrino, Carboni - Angulo (67. Aimar), Mendieta, Baraja, Vicente - Carew, Sánchez (72. Zahovič).

Arsenal: Seaman - Dixon, Keown, Adams, A. Cole - Parlour (46. Ljungberg), Vieira, Lauren, Pirés (77. Kanu) - Henry, Wiltord.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme