První zápas Celbová s Novákovou zvládly

České plážové volejablistky Eva Celbová a Soňa Nováková dnes nastoupily k prvnímu utkání olympijského turnaje. V něm porazily nizozemskou dvojici Kadijková, Leenstraová ve dvou setech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Celbová

Eva Celbová | Zdroj: ČTK

České plážové volejbalistky mají za sebou fantastický vstup do olympijského turnaje. Ve svém úvodním vystoupení v Aténách na stadionu ve Faliru porazily nizozemskou dvojici Rebekka Kadijková, Marrit Leenstraová 21:19 a 21:16. Ve skupině A je čekají ještě Japonky a americké favoritky, do osmifinále může postoupit s příznivou bilancí i pár ze třetího místa.

Ve vyrovnaném prvním setu se skóre napřede ztratily vedení, aby po oddechovém čase znovu skóre otočily a šňůrou čtyř bodů otočily skóre. V hlubokém písku se překonávala při obraně v poli zejména Nováková. První setbol jim pomohla proměnit Kadijková dotekem sítě. Nizozemky znervózněly a ve druhé sadě často kazily servis. Trpělivou hrou si došly české hráčky pro první dva body v turnaji a k jistému postupu do play off potřebují ještě jednu výhru.

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme