Prvním finalistou fotbalového mistrovství světa je Itálie

Pořadatelská země světového šampionátu fotbalistů si vysněné finále nezahraje. Německo totiž v Dortmundu podlehlo Itálii 0:2 po prodloužení, když obě branky inkasovalo v posledních 120 sekundách hrací doby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

M. Ballack a F. Totti

M. Ballack a F. Totti | Zdroj: ČTK

Squadra azzura porazila v nervydrásajícím semifinále domácí Německo 2:0 po prodloužení. Góly Grossa a del Piera přitom padly v posledních dvou minutách hrací doby.

Záložník vítězů Francesco Totti přiznal, že se už v duchu připravoval na střelbu pokutových kopů.

"Dali jsme dohromady ofenzivní tým. Naštěstí jsme z několika našich šancí v závěru prodloužení dali. Je to jako sen, který jsme si sami splnili. Před prvním gólem Fabia Grossa jsem zrovna přemýšlel o tom, jak asi kopnu penaltu v rozstřelu a najednou byl míč v německé síti. Bylo to neuvěřitelné. Od začátku jsme byli přesvědčeni, že tady v Dortmundu můžeme Němce porazit. Je to dvojitá satisfakce - dosáhli jsme vítězství navzdory všemu a všem a kromě toho jsme ve finále."

Obránce německé reprezentace Christoph Metzelder si myslí, že jeho tým mohl zápas vyhrát.

"I tentokrát nám dramaturgie zápasu hrála do karet - nápadně se to podobalo způsobu, jak jsme porazili Argentinu. Myslím, že jsme si oprávněně dělali naděje na zisk titulu. Je to hořká pilulka vypadnout v semifinále, ale ještě je tu zápas o třetí místo, který vezmeme vážně. Bylo jasné, že Itálie má skvělý tým a že si vypracuje šance. Je úžasné, že jsme během 4 dní sehráli dvě prodloužení s týmy světové extratřídy. Mám pocit, že si taky Italové hrábli na dno svých sil, ale v závěru možná byli svěžejší."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme