Prvním semifinalistou je Anaheim

Hokejisté Anaheimu Mighty Ducks se jako první v letošním play-off NHL probojovali do finále své konference. Rozhodla o tom jejich výhra 4:1 v denverském Pepsi Center nad domácími hokejisty Colorada. Na postup jim stačila nejkratší možná doba čtyř zápasů. Ve finále Západní konference se utkají s lepším z dvojice San Jose - Edmonton. Také ve Východní konferenci mohlo být po dnešku jasno o prvním účastníkovi konferenčního finále. Hokejisté Buffala Sabres ale nevyužili první mečbol proti Ottawě a prohráli 1:2. Ottawa snížila stav série na 1:3 z jejího pohledu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup | Foto: Miroslav Konvalina

Anaheim se ve skvělém tažení vyřazovacími boji opírá o výkony ruského gólmana Ilji Bryzgalova. Colorado bylo celkově střelecky aktivnější, ale v celé sérii ho dokázalo překonat pouze čtyřikrát. Průměrně mu tedy dalo jeden gól na utkání. Bryzgalov z prvních dvou střetnutí navíc vyšel s čistým štítem. Ve čtvrtém utkání ho už po třech minutách překonal kapitán Lavin Joe Sakic, ale po zbytek utkání už Bryzgalov za svá záda žádnou ze 40 střel nepustil. Ducks ale zásluhou Marchanta ještě do první sirény srovnali, čímž se nastartovali k odletu do finále Západní konference. Po třech minutách druhé části totiž duo McDonald - Selänne pohlednou akcí obrátilo vývoj utkání ve prospěch hostí. Finský blesk se ve vyřazovacích bojích trefil už pětkrát. Anaheim trpělivě přečkal šance domácích na vyrovnání a ve 47. minutě z přečíslení 3 na 1 udeřil potřetí. Zlomový zásah si připsal Dustin Penner. Minutu před koncem pak svým druhým gólem stvrdil postup Kačerů Todd Marchant a Anaheim mohl slavit účast v semifinále.

Ottawa vykřesala šanci na záchranu téměř ztracené série s Buffalem na poslední chvíli. Buffalo mohlo na domácím ledě podobně jako Anaheim rozhodnout čtvrtfinále čtvrtým vítězstvím v řadě. Jenže poprvé uspěli hráči z hlavního města Kanady. Snahu Ottawy o prodloužení série dokumentuje už statistika střel z úvodního dějství, která ve prospěch Senátorů vyzněla poměrem 18:7. Střela beka Pothiera z páté minuty pak znamenala pro hosty jednobrankové vedení. Ve druhé třetině se obraz hry převrátil a aktivitu převzaly Šavle, díky čemuž také srovnaly skóre. Trefil se Daniel Briere a jeho bodová série pokračuje už sedm utkání za sebou. Pro vývoj utkání pak byla rozhodující ottawská přesilovka z úvodu poslední třetiny. Tu využil další hostující bek Wade Redden a Ottawa už těsné vedení uhlídala až do konce. Nahradník za zraněného Dominika Haška Ray Emery tak vychytal Senators první výhru ve čtvrtfinále. V dalším domácím utkání má Ottawa možnost snížit a zdramatizovat sérii na 2:3.

Východní konference:

Buffalo - Ottawa 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky: 37. Briere - 5. Pothier, 43. Redden
Střely na branku: 30:28
Diváci: 18.690
Stav série: 3:1

Západní konference:

Colorado - Anaheim 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky: 3. Sakic - 17. a 59. Marchant, 23. Selänne, 47. Penner
Střely na branku: 41:34
Diváci: 18.007
Stav série: 0:4 - postupuje Anaheim

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme