Rada u reprezentace skončil

Po osmi měsících skončila štace trenéra Petra Rady na lavičce českého národního týmu fotbalové reprezentace. Výkonný výbor ČMFS se s Radou dohodl na předčasném ukončení angažmá, kvůli neuspokojivým výsledkům. Spolu s hlavním koučem byl odvolán i celý realizační tým. Tím však změny v národním týmu nekončí. Zárověň bylo z reprezentačního kádru vyřazeno šest účastníku večerního dýchanku po prohraném kvalifikačním duelu se Slovenskem. Kdo Radu nahradí? Touto otázkou se bude VV ČMFS zabývat na příštím zasedání, tedy 28. dubna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Rada

Petr Rada | Zdroj: ČTK

Petr Rada vedl národní tým od loňského srpna v osmi mezistátních zápasech a především jeho bilance dvou výher, čtyř remíz a dvou porážek ho stála post reprezentačního kouče. Pro Radův konec ve funkci dnes zvedlo ruku všech dvanáct hlasujících členů výkonného výboru. Těsnou většinou pak odvolali asistenty Jaroslava Šilhavého a Pavla Hapala, kondičního trenéra Aleše Kaplana, vedoucího mužstva Jaroslava Dudla, lékaře Petra Krejčího a Jiřího Fouska, kustody Romana Vonáška a Jaroslava Johna, maséry Eduarda Poustku a Jiřího Víta, fyzioterapeuta Pavla Koláře a tiskového mluvčího Lukáše Tučka. Karel Poborský se funkce technického vedoucího mužstva vzdal sám už dnes dopoledne kvůli tomu, že měl podle svých slov málo kompetencí a rozhodovacích pravomocí.

Fotbalovou reprezentaci čeká v červnu přípravné utkání s Maltou a na podzim závěrečné čtyři kvalifikační zápasy. Kdo nahradí Petra Radu zatím není jasné. Mezi nejvážnějšími kandidáty jsou František Straka nebo Karel Jarolím. Kdo nakonec místo lodivoda české reprezentace dostane, rozhodne expertní skupina složená ze zástupců technické komise svazu, trenérské rady svazu, unie českých trenérů a zástupců ligového shromáždění. Radův nástupce také rozhodne o osudu šesti hráčů, kteří byli dnes vyřazeni. Jedná se o Baroše, Fenina, Ujfalušiho, Kováče, Svěrkoše a Matějovského.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme