Rada u reprezentace zatím zůstává

Petr Rada zatím u české fotbalové reprezentace nekončí. Kouč národního týmu přežil čtvrteční večerní hlasování členů výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu, které narychlo svolal svazový předseda Pavel Mokrý. Kromě samotného Mokrého hlasovali prostřednictvím elektronické pošty pro odvolání Rady už jen další tři zástupci výboru, ostatní touto formou hlasovat nechtěli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový reprezentační trenér Petr Rada

Fotbalový reprezentační trenér Petr Rada | Zdroj: ČTK

S odvoláním by muselo souhlasit sedm členů výkonného výboru, to se ale nestalo. Například místopředseda svazu Jiří Kubíček odmítl výzvu k hlasování s tím, že toto hlasování svým obsahem odporuje jednacímu řádu fotbalového svazu a výkonného výboru. Podle Kubíčka navíc nebyl vůbec důvod k elektronickému hlasování, protože svaz není v žádné časové tísni.

Kromě špatných výsledků a výkonů české reprezentace byly dalším důvodem narychlo svolaného hlasování o odvolání trenéra Petra Rady informace deníku Blesk o večírku českých reprezentantů v centru Prahy po porážce se Slovenskem.

Další zasedání ČMFS, na kterém by se mohlo o odvolání Petra Rady jednat, bude příští středu osmého dubna. Podle některých expertů by ale o volbě nového reprezentačního trenéra mělo rozhodnout až nové vedení svazu, které se bude volit na valné hromadě 27. června. Existuje totiž riziko, že by se nově zvolený kouč současným výkonným výborem nelzamlouval novému svazovému vedení.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme