Radim Kučera se dočkal, přestupuje do Bielefeldu

Kapitán olomouckých fotbalistů Radim Kučera se v jednatřiceti letech dočkal vytouženého angažmá v zahraničí. Defenzivní univerzál, který je schopen alternovat v obraně i záloze, se dnes na tři roky upsal bundesligové Arminii Bielefeld. Přestupová částka nebyla po domluvě klubů zveřejněna, ale Sigma by si podle neoficiálních informací měla přijít na sumu kolem půl milionu eur (necelých 15 milionů korun).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Kučera

Radim Kučera | Foto: Vladislav Galgonek | Zdroj: ČTK

Na trase mezi Bielefeldem a Olomoucí je to druhý obchod v krátké době: v červnu odešel z Hané do Německa záložník David Kobylík. V klubu působí také další krajan Petr Gabriel. "Právě David pomáhal Radimovi s překladem na první tiskové konferenci, kde byl dnes představen," uvedl hráčův agent Pavel Zíka. Staronový spoluhráč prý Kučerovi v úvodu jeho prvního zahraničního angažmá pomůže, jak to jen bude možné.

Německý klub se už během léta snažil obránce získat, ale Hanáci se nejzkušenější opory nechtěli dlouho vzdát. Stačily však dvě prohry Bielefeldu v bundeslize, sedm inkasovaných gólů a události nabraly rychlý spád. Klub přihodil k původní nabídce další desítky tisíc eur a na to už Olomouc slyšela; Kučera proto hned po nedělním utkání v Jablonci uháněl do Německa na zdravotní prohlídku. Po důkladných vstupních testech dnes odpoledne podepsal tříletou smlouvu a už v úterý se bude snažit najít bydlení, aby se mohl v Německu rychle usadit. "Každý rok jsme přestupoval, ale vyšlo to až nyní. Věřím, že tu strávím tři pěkné roky a děkuji za to všem, kteří mě v odhodlání odejít do zahraničí podporovali," svěřil se v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

Klub ho hodlá co nejrychleji zapojit do hry a fotbalista věří, že sehrávání nebude dlouho trvat. "Naštěstí bundesligu hrajeme až za dva týdny, mezitím budeme hrát dvě pohárová utkání. To snad bude stačit, abych se sehrál," řekl Kučera, kterého Němci koupili jako univerzála. Podle všeho začne na stoperu.

Olomouc přišla o jistotu zadních řad docela nevhod. Novou ligovou sezonu rozjela báječně a dvě výhry ji usadily na špici tabulky. "Nikoho místo Kučery kupovat nebudeme. Náš problém jsou momentálně zranění. Až se všichni marodi uzdraví, budeme mít kvalitní kádr," tvrdil Kubíček.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme