Radové se před olympijskými hrami daří

Česká triatlonistka Lenka Radová naznačila, že má před olympijskými hrami v Aténách dobrou formu. V posledním závodu Světového poháru před sportovním svátkem skončila v maďarském Tiszaujvárosi třetí za Němkou Dittmerovou a Španělkou Hidalgovou. Další olympionička na startu Renata Berková obsadila deváté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cyklistka

cyklistka | Foto: Jan Rosenauer

Radová třetím místem potvrdila, že se jí v Maďarsku daří. Předloni skončila v Tiszaujvárosi ještě o stupínek výš. I dnešní závod vyšel čtyřiadvacetileté triatlonistce podle představ.

"Myslím, že se mi závod povedl. Už plavecká část probíhala podle mých představ, vylézala jsem z vody na třetím až pátém místě. Na kole se pak utvořila asi osmičlenná skupina, najely jsme si až dvouminutový náskok na druhou skupinu. V běhu jsem si takticky hlídala třetí místo. Byl to poslední test před olympiádou a myslím, že se docela povedl."

Triatlonisté se musely vyrovnat s náročnými podmínkami při plavání. To jim komplikoval silný proud řeky Tisy, jejíž hladina se po záplavách na Slovensku zvedla o dva metry. Na silný proud doplatil v závodu mužů Filip Ospalý. Dostal se daleko za bójku, takže se musel vracet a ztratil asi třicet míst. V cíli byl nakonec třicátý.

Zatímco Radová se i v cyklistické části držela mezi elitou, Berková se propadla na dvaadvacáté místo. Šestým časem v běhu se ale dostala do nejlepší desítky. Radová zaběhla třetí nejlepší výkon.

Výsledky:

Ženy:

1. Dittmerová (Něm.) 1:52:35 hod., 2. Hidalgová (Šp.) - 26, 3. Radová (ČR) -1:16, 4. Luxfordová (Austr.) -1:37, 5. Pilzová (Něm.) -2:08, 6. Caveová (Brit.) -2:37, ... 9. Berková (ČR) -3:05

Muži:

1. Reed (N. Zél.) 1:41:34, 2. Poulat (Fr.) -46, 3. Polikarpenko (Ukr.) -1:12, 4. Vasiljev (Rus.) -1:28, 5. Dellow (Austr.) -1:41, 6. Gluščenko (Ukr.) -1:48, ... 30. Ospalý (ČR) - 5:37

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme