Real a Manchester jsou v elitní čtyřce

Nejprestižnější fotbalová soutěž Evropy, Liga mistrů, už zná kompletní čtveřici účastníků semifinále. Po úterním postupu Leverkusenu a Barcelony se dál probojovali také Real Madrid a podle očekávání Manchester United.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Loňský titul neobhájí německý gigant Bayern Mnichov, který postupové šance s Realem Madrid na San Bernabeu držel téměř sedmdesát minut. Po velkém tlaku Realu se v 69. minutě trefil Helguera po průniku a přihrávce Roberta Carlose. Zanedlouho mohl vyrovnat Elber, ale jeho střela neměla potřebnou razanci. Konečnou podobu výsledku dal střídající Guti.

V druhém utkání se překvapení v podobě porážky domácího Manchesteru s Deportivem La Coruňa o dvě branky nečekalo, a ani také nepřišlo. Dvěma brankami se blýskl norský kanonýr Solskjaer. Anglický tým suverénně prokráčel do semifinále, kde ho čeká německý Bayer Leverkusen. Jedinou nepříjemnou záležitostí v Manchesteru je zranění záložníka Davida Beckhama, který má ze zápasu zlomenou nártní kost.

Středeční výsledky čtvrtfinále Ligy mistrů:

Real Madrid - Bayern Mnichov 2:0 (0:0)

Branky: 69. Helguera, 85. Guti. Rozhodčí: Braschi (It.). ČK: 90. Salihamidžič (Bayern). Diváci: 75.000. První zápas 1:2, postoupil Real.

Manchester United - Deportivo La Coruňa 3:2 (1:1)

Branky: 23. a 56. Solskjaer, 69. Giggs - 45. vlastní Blanc, 90. Djalminha. Rozhodčí: Merk (Něm.). ČK: 60. Scaloni, 75. Duscher (oba La Coruňa). Diváci: 65.875. První zápas 2:0, postoupil Manchester.

Složení semifinálových dvojic:

Bayer Leverkusen - Manchester United

FC Barcelona - Real Madrid

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme